С наближаването на датата за разкриването на дигиталната валута от

...
С наближаването на датата за разкриването на дигиталната валута от
Коментари Харесай

Китай пуска собствена дигитална валута

С наближаването на датата за разкриването на цифровата валута от Китай, която може да е първата в света, от ден на ден специалисти разискват качествата на новите пари, въз основата на изтеклите елементи.

Дигиталната валута на Китайската централна банка или CBDC е нов тип парично средство, издавано посредством дигитален способ от банката, което ще служи за законно платежно средство – суверенна валута на страната.

Тази цифрова валута CBDC може да бъде подадена в електронни портфейли и употребена при директни или недиректни транзакции. Този портфейл може да бъде приложение за мобилно устройство, само че крайният дизайн още не е открит, съобщи заместител шефът на отдел „ Плащания " към Централната банка.

Първоначално, CBDC е очакван единствено за локална приложимост. В бъдеще валутата е проектирана да добие статута на физическите пари, само че механизмът на задграничните транзакции ще бъде доста по-сложен, което изисква съгласуване на политиката с останалите страни, разкри различен чиновник от банката.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР