С модерна кампания достигна до балотаж на местните избори и

...
С модерна кампания достигна до балотаж на местните избори и
Коментари Харесай

Явор Божанков - различният кандидат за кмет на Горна Оряховица*

С съвременна акция доближи до балотаж на локалните избори и в неделя има всички шансове да управлява Горна Оряховица през идващите четири години. Какво още е неказано за него – споделя самият Явор Божанков:
Преди да ръководи община, човек би трябвало да се е потвърдил в персонален и професионален проект. Когато се кандидатирах за депутат имаше съмнение заради младостта ми. На 23 години станах родител. На 25 - към този момент бях ръководител на работодателска организация. След две години в Народното събрание потвърдих, че младите са притежател на смяна.
През лятото на 2013 година с 215 дребни компании създадохме Асоциация на рециклиращата промишленост в България (АРИ). Обединихме дребните компании, защото пазарът непрекъснато се окрупнява и огромните играчи го монополизират. Както споделят мъдрите хора – съединението прави силата. През 2016 дадохме начало на икономическо обединяване, което през днешния ден е втория максимален снабдител на първични материали за металургичната промишленост с месечен размер 10,000 тона. Обединяването на голям брой дребни субекти дава по-добри условия пред банкови институции, по-добри доставни цени, по-силни позиции при договаряния с крайните преработватели. Това коства четири години от моя живот, само че през днешния ден, когато напуснах частния бранш поглеждам обратно и резултатите ме карат да продължа напред.
Успехът не се мери с дните, в които си на върха, а съгласно това какъв брой дълго след теб остава основаното.
Към днешна дата асоциацията продължава да сплотява най-иновативните дребни предприятия в рециклиращата промишленост. Екипът, който сътворих тогава, работи и през днешния ден с неизменен състав. Вярвам, че положителният лидер би трябвало да въодушевява с персоналния си образец.
Последното нещо, което съумях да реализира преди да вляза в политиката, бе да направя АРИ национално представителна работодателска организация. Не зная какъв брой политици могат да се похвалят, че най-малко едно българско семейство е останало тук, с помощта на тях. В множеството случаи хората си потеглят точно поради политиците. Влязох в политиката с този мащаб и мислене и когато я напусна, желая да видя същите резултати.
Важна идея за мен е опазването на околната среда и разделното сметосъбиране.
Много хора в България се питат какъв е резултатът от поставените цветни контейнери за разделно събиране на боклуци и за какво нямаме машини, които връщат пари против опаковки. Както е в доста европейски страни. С екипа ми и сътрудници от Норвегия поставихме първите две вендинг машини в България за връщане на кенчета против възнаграждение. Една в Димитровград и една в София. Норвежките ни сътрудници останаха разочаровани от административните бариери, пред която бяхме изправени. Една съвременна европейска процедура остана без почва в България поради персонални ползи и стеснен метод на мислене.
През същата година кабинетът Борисов 2 вкара законодателство в интерес на огромните компании и банкрутира 2/3 от дребните фамилни предприятия.
С сътрудници отидохме на митинг на две от границите на България. Машините затвориха придвижването за две денонощия. Тогавашното държавно управление пое ангажимент да отбрани дребния и междинен бизнес, само че щом се разотидохме - останахме излъгани.
Това бе преломен миг в моя живот. Осъзнах, че съвременна стопанска система и обективна обществена среда не е допустимо се вършат с остарели политици.
Реших да трансформира това. Две години по-късно имам зад тила парламентарен мандат и огромна цел – да развия своето отечество.
За да схваща един кмет локалната промишленост и да развива стопанската система на населенето място, първо би трябвало да се е потвърдил в развиването на най-малко едно нещо, което да уточни и да каже – това го сътворих аз и се гордея с плода на своя труд.
Някои от кандидате в тази акция също имаха богат опит, интернационалните контакти и основан артикул зад тила си. Друг бе безусловно „ изработен “ кмет от някогашен депутат непосредствено от питейно заведение.
Моята задача е да внеса съвременен метод на мислене и различен мащаб в ръководството на община Горна Оряховица.
*Платена обява в границите на предизборната акция за Местни избори 2019. Купуването и продаването на гласове е закононарушение!
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР