С мнозинство Европейският парламент прие резолюция по повод 90-та годишнина

...
С мнозинство Европейският парламент прие резолюция по повод 90-та годишнина
Коментари Харесай

Европейският парламент призна Гладомора за геноцид над украинския народ

С болшинство Европейският парламент одобри резолюция във връзка 90-та годишнина от Гладомора в Украйна. Това заяви. Приетата резолюция признава тези ужасни събития от 30-те години на предишния век за геноцид над украинския народ. 
 
" За " документа, който осъжда изкуствено провокирания от болшевишката тирания Гладомор са дали своят вот 507 евродепутати, " срещу " - 12, а 17 са се въздържали. 
 
" Европейският парламент (...) признава Гладомора, провокирания от умишлените дейности на руския режим апетит през 1932-1933 година в Украйна, за геноцид против украинския народ; уверено осъжда тези дейности на тоталитарния руски режим, които са довели до гибелта на милиони украинци и значително са подкопали основите на украинското общество ", се споделя в документа. 
 
Резолюцията показва взаимност с народа на Украйна и почитат паметта на милиони хора, които са починали вследствие на целенасочените дейности на сталинския режим за организирането на провокиран апетит. 
 
" Европарламентът приканва всички страни, изключително РФ, а по този начин също и други страни, появили се след разпада на събетския съюз, да отворят архивите си по тематиката за глада 1932-1933 година в Украйна; приканва страните-членки на Европейски Съюз и трети страни да разширят осведомеността за тези събития, а по този начин също за други закононарушения, които са били осъществени от руския режим, посредством разширението на историческото знание за тях в просветителните и изследователските стратегии, с цел да се предотврати повторението на сходни нещастия в бъдеще ", за споделя още в резолюцията. 
 
Евродепутатите осъдиха днешната нападателна война против Украйна, нарушаването на нейния суверинитет и териториална целокупност, стремежът да се ликвидира като самостоятелна страна Украйна, както и да се унищожи нейната еднаквост и украинската просвета. 
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР