С метната палата ще започне проверка в спортното министерство.Това обяви

...
С метната палата ще започне проверка в спортното министерство.Това обяви
Коментари Харесай

Сметната палата започва проверка в спортното министерство

С метната палата ще стартира инспекция в спортното министерство.

Това разгласи по време на конференция министърът на младежта и спорта Андрей Кузманов.

"Проверките, които вършим, не са подбудени от реваншизъм. Става въпрос за публични поръчки за физкултурни салони ", разясни министърът.

"През февруари е взето решение за разпределяне на средства за създаване и реконструкции на физкултурни салони в България. Странното, на което се натъкнахме е, че огромна част от компаниите, които вземат участие в построяването на салоните, са сключили 26 контракта през декември. Общата им стойност е 21 771 428 лева Парите са отпуснати въз основа на решение на Министерски съвет от 28 февруари 2020 година ", разясни той.

По думите му в тези контракти е записано поетапно заплащане, само че те са изплатени на 100%.



"Преди три години е излязло решение, че може тези контракти да бъдат обезпечени със обезпечаване. Същият ден, в който са подписани, следва парафиране и на анекс към контракта. Той не прикрепя полицата към обезпечаване. Ако страната загуби, няма по какъв начин да си вземе парите от застрахователя ", сподели още Андрей Кузманов.

От спортното министерство оповестиха, че инспекцията в Българския състезателен тотализатор продължава.

"До момента няма уволнен, до момента в който не се потвърди нещо с документи. Тотото продължава да работи с цялостна мощ " разясни министърът на младежта и спорта.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР