С месец и половина, до 15.05.2018 г., е удължен срокът

...
С месец и половина, до 15.05.2018 г., е удължен срокът
Коментари Харесай

До 15 май МЗ трябва да подаде проектното си предложение за модернизация на спешната помощ

С месец и половина, до 15.05.2018 година, е продължен срокът за кандидатстване с планово предложение за рационализация на незабавната здравна помощ по процедура BG16RFOP001-4.001 „ Регионална здравна инфраструктура “ по Оперативна стратегия „ Региони в напредък “ 2014-2020, оповестиха от пресцентъра на Министерството на здравеопазването.

Процедурата за непосредствено даване на безплатна финансова помощ е с съответен бенефициент Министерството на здравеопазването и с общ бюджет над 163 млн. лева Удължаването на периода за подаване на плановото предложение се постанова, от една страна, заради комплексния темперамент на дейностите, планувани за осъществяване в огромния инфраструктурен план, който е уникален в страната с огромния териториален обсег и трудност за осъществяване на плануваните дейностите на територията на цялата страна. От друга страна, спомагателното време ще улесни работата на консултантите по документалното застраховане на плановото предложение.

В осъществяване на своите задължения в подготовката на плана, на 19.03.2018 година Министерство на здравеопазването разгласи социална поръчка за доставка на 400 броя коли за спешна помощ с нужното съоръжение. Предвидени са 185 коли за спешна помощ за транспорт, в началото лекуване и мониторинг на пациенти, 42 коли за спешна помощ с нараснала проходимост, 78 коли за спешна помощ от вид 4x4 и 95 коли за спешна помощ за интензивни медицински грижи. Обществената поръчка е на стойност 58 405 980 лева (с ДДС). До края на тази година се чака да бъдат доставени първите коли за спешна помощ. Едно от главните условия в оповестената процедура е доставчикът да обезпечава най-малко 5 години гаранция на колите и здравното съоръжение в тях. При сигнал за щета сервизът би трябвало да реагира в границите на 2 дни, а ремонтът да не трае повече от 72 часа.

Планираните по плана за рационализация на незабавната помощ действия обгръщат 237 обекта на територията на цялата страна - незабавните отделения, разкрити в 34 лечебни заведения за болнична помощ с над 50 % държавно присъединяване, 27 центъра за незабавна здравна помощ (ЦСМП) и разкритите към тях 176 филиала и изнесени екипи за незабавна здравна помощ (ФСМП). По отношение на тях ще бъдат осъществени строително-монтажни и строително-ремонтни действия, доставка и монтаж на обзавеждане, както и обезпечаване на здравно съоръжение и инсталация.

Целите на плана са да се усъвършенства достъпът до незабавна здравна помощ, с благоприятни условия за незабавна диагностика, лекуване и наблюдаване до 24 ч. на пациентите, както и да се понижи броят на хоспитализациите в лечебните заведения.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР