С мерките, които ще приемем днес, подпомагаме развитието на икономиката

...
С мерките, които ще приемем днес, подпомагаме развитието на икономиката
Коментари Харесай

Денков: Бюджет 2024 е бюджет за хората и за силна икономика

С ограниченията, които ще приемем през днешния ден, подкрепяме развиването на стопанската система и подобряването живота на хората с фокус към децата и техните родители, без да застрашаваме фискалната политика на страната. Ако би трябвало да го опишем с две думи - Бюджет 2024 е бюджет за хората и за мощна стопанска система.


Това сподели министър председателят Николай Денков, съобщи кореспондент на БГНЕС. Според Денков, бюджетът за тази година е изработен по този начин, че да ни приближи до приемането ни в еврозоната.

Значително са увеличени средствата за опазване на здравето, финансирането и инвитро процедурите са увеличени с 20%, в допълнение 15 млн. лв. за скрининг за репродуктивно здраве. Увеличение с 50% има и на еднократната помощ при бременност и раждане. Учебниците стават безвъзмездни, за първи път до 12 клас за всички съществени предмети. Правителството продължава и политиката по създаване, реорганизация, продължение и надстрояване надетски градини и учебни заведения. Остават безвъзмездни детските градини, това разрешава децата да се включат от най-ранна възраст в просветителния развой. Трябва да отбележим и новия метод, по който ще бъдат осъществени финансовите разноски от министерствата и общините. Чрез планове, които са оповестени транспарантно и тяхното осъществяване ще може да бъде проследявано посредством налични обществени осведомителни системи във всеки един миг, добави Денков. Подобряваме живота на хората с фокус върху децата и техните родители, без да застрашаваме фискалната непоклатимост на страната, сподели още той.

Очаква се през днешния ден държавното управление да одобри постановлението за осъществяването на Бюджет 2024 година /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР