С международно посредничество се водят преговори около заложниците, държани в

...
С международно посредничество се водят преговори около заложниците, държани в
Коментари Харесай

“Хамас” може да пусне някои заложници, ако Израел се съгласи да п...

С интернационално ходатайство се водят договаряния към заложниците, държани в Газа. Няма публично удостоверение от никоя страна за детайлностите към тези диалози. 

Освен това " Хамас " не държи всички заложници. Някои са похитени от други групировки. Пленяването им в Газа обаче съставлява комплициран въпрос за израелските командири, които към момента приготвят сухопътната интервенция с кодово име " Железни мечове ". 

Очевидно заложниците имат доста по-голям късмет да излязат живи, в случай че това може да стане посредством договаряния.

Въоръжени мъже от палестинската формация Хамас взеха минимум 200 заложници и убиха към 1400 души по време на нахлуване на 7 октомври сутринта, осъществено от линията Газа против общности и военни бази в Южен Израел. Израел отговори, като удари Газа с въздушни удари, убивайки хиляди. Израел е натрупал танкове и войски покрай периметъра на анклава и прикани палестинците да изтеглят северната част на Газа преди предстояща сухопътна инвазия. 

" Хамас " допусна, че заложниците могат да бъдат разменени с почти 6000 палестинци, държани в израелски затвори.

Приблизително 200 души, в това число 30 младежи и дребни деца и 20 души на възраст над 60 години, са държани заложници в Газа. От " Хамас " показаха, че повече от 20 заложници са били убити от израелските въздушни удари, само че групировката не даде повече детайлности, предават от организация " Ройтерс ". 

Израел твърди, че заложниците са били отведени в Газа, само че точното им местоположение в анклава е незнайно, което прави спасяването им по-сложно. Длъжностни лица показват, че е допустимо част от тях да се намират в лабиринта от тунели под Газа.

Сред заложниците има хора от десетки страни, като доста от тях имат и израелско поданство. Въоръженото крило на " Хамас " съобщи на 16 октомври, че отвлечените неизраелци са " посетители ", които ще бъдат освободени, " когато събитията на място разрешават ".
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР