С Мариана Кръстева, съавтор на Така започва всичко“, и Величка

...
С Мариана Кръстева, съавтор на Така започва всичко“, и Величка
Коментари Харесай

За трудностите, с които се сблъскват осиновители и осиновени деца - на фокус в новия епиизод на подкаста на Новите родители

С Мариана Кръстева, съавтор на „ Така стартира всичко “, и Величка Дошева – психолог и ръководител на Българска асоциация „ Осиновени и осиновители “, " Новите родители " беседват за компликациите, с които се сблъскват осиновители и осиновени деца.

За осиновяването се приказва мъчно, а е значимо. Има родители, които се тормозят да признаят пред към този момент порасналото си дете, че то е осиновено. Докато някоя „ общителна “ съседка или родственик, не разкрие огромната загадка. Има и такива, които избират да кажат още в самото начало истината, с цел да пораства детето им по-уверено и умерено.

Това са единствено част от компликациите, с които се сблъскват осиновители и осиновени деца. Пред какви други тествания са изправени родителите, които желаят да осиновят дете? Как да се приготвят за идването му в дома им? Кои деца са по-трудни за акомодация – по-малките или по-големите? Кога и по какъв начин родителите най-правилно да кажат на детето, че е осиновено?

" Новите родители " беседват с Мариана Кръстева, съавтор дружно с Димитра Мирчева, на първата българска книга за деца „ Така стартира всичко “, в която основният воин е осиновено дете, и Величка Дошева – психолог и ръководител на Българска асоциация „ Осиновени и осиновители “.

Приятно слушане!

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР