С мач между домакина Кот дИвоар и Гвинея-Бисау ще бъде

...
С мач между домакина Кот дИвоар и Гвинея-Бисау ще бъде
Коментари Харесай

Купата на Африканските нации приковава погледите през следващия месец

С мач сред домакина Кот д " Ивоар и Гвинея-Бисау ще бъде даден старт на 34-то издание на Купата на африканските народи довечера от 22:00 часа българско време. 24 тима ще се впуснат в борба за трона на Африка, а феновете на футбола ще имат опцията да следят някои от най-хубавите футболисти в света, които се подвизават по терените в Европа и Саудитска Арабия.


Сред най-ярките звезди на шампионата ще бъдат Мохамед Салах (Египет), Виктор Осимен (Нигерия), Ясин Буну, Ашраф Хакими, Нусар Мазрауи и Хаким Зиеш (Мароко), Андре Онана (Камерун), Рияд Марез (Алжир), Садио Мане, Калиду Кулибали и Папе Матар Сар (Сенегал) и други. Разбира се, това ще ощети тимовете в Европа, които в продължение на няколко седмици ще изгубят съществени футболисти.

Мачовете ще се играят на шест стадиона в пет града в Кот д " Ивоар - Абиджан (2), Буаке, Корхого, Сан-Педро и Ямусукро. Откриващият дуел и финалът на 11 февруари ще се проведат на стадион " Аласан Утара " с 60 000 потенциал в най-големия град в страната Абиджан.

Сенегал ще пази трофея си от 2022 година, когато за първи път стана първенец на Африка. Тимът е считан за един от любимците за купата, а в груповата фаза ще срещне Камерун, Гвинея и Гамбия. Букмейкърите дефинират за любимец номер 1 за трофея отбора на Мароко. " Атласките лъвове " бяха огромната изненада на Мондиал 2022 в Катар, когато се показаха ужасно и се трансфораха в първия африкански отбор, достигнал полуфиналите на международно състезание. Сега Мароко ще се опита да стане първенец на Африка за повторно в историята си след триумфа през 1976 година. ДР Конго, Замбия и Танзания са противниците на Мароко в група F.

Безспорно най-голямата звезда на африканския футбол в последните години е Мохамед Салах, само че Египет не съумява да реализира положителни резултати в интернационалните шампионати. " Фараоните ", които са рекордьори в конкуренцията със седем трофеи, изгубиха във финала преди две години от Сенегал, а в този момент попаднаха в една група с Кабо Верде, Гана и Мозамбик.


Домакинът Кот д " Ивоар и Алжир също влизат в конкуренцията с упоритости за купата, а несъмнено огромни са очакванията и на Нигерия. " Супер орлите " не са печелили купата от повече от 10 години, а в този момент са водени от двама от най-хубавите нападатели в Европа - Виктор Осимен и Виктор Бонифейс, само че Бонифейс отпадна от групата в последния миг поради травма. В състава са и по-опитните Алекс Айоби и Ахмед Муса. Кот д " Ивоар и Нигерия ще премерят сили още в груповата фаза.

Груповата фаза на конкуренцията ще се организира в интервала 13-24 януари с три мача дневно - от 16:00, 19:00 и 22:00 часа българско време. Първите два отбора от всяка от шестте групи, както и четирите най-хубавите трети тима, се класират за осминафиналните борби, които стартират на 27 януари. Финалът ще се играе на 11 февруари от 22:00 часа.

В България мачовете от Купата на африканските народи ще бъдат излъчени по Max Sport 1. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР