С ловна пушка най-вероятно е застрелян граничният полицай Петър Бъчваров,

...
С ловна пушка най-вероятно е застрелян граничният полицай Петър Бъчваров,
Коментари Харесай

Загиналия граничар Петър Бъчваров - застрелян с ловна пушка?

С ловна пушка най-вероятно е убит граничният служител на реда Петър Бъчваров, който почина на българо-турската граница край Елхово нощес.

Експертиза на откритите от българската страна на границата гилзи обаче ще каже с акуратност какво е било оръжието, с което е стреляно по българския граничар, прецизираха от прокуратурата. Назначена е и съдебно-медицинска експертиза, споделиха проверяващи, написа ".

 
Бъчваров е от Елхово, работи в системата от 7-8 година и бил отличен чиновник на Гранична полиция. Той е потомствен служител на реда - татко му също е бил чиновник на Министерство на вътрешните работи, а в този момент работел в общината. Майка му пък е учителка, описаха локални. Цяло Елхово е потресено и скърби за младия служител на реда, умрял неуместно на граничната вадичка.

Припомняме, че в окръжната прокуратура в Ямбол е формирано досъдебно произвеждане по чл.116 от Наказателен кодекс за ликвидиране на полицейски чиновник при осъществяване на служебните си отговорности. Засега то е против незнаен причинител.

Срещу граничния служител на реда Бъчваров и чиновник на МО, с който починалият е обхождал терена, е била открита канонада от изстрели - те са били най-малко 10, сподели по-рано през днешния ден вътрешният министър Иван Демерджиев.

Застреляният граничен служител на реда край Елхово е насочил фенер към пробив в оградата, с цел да го огледа и тогава е пристигнал съдбовният изстрел от турска страна. Военният от патрула не се е отдръпнал, както бе обявено по-рано, а се е прикрил зад джипа, с който е пристигнал патрулът и е отвърнал на огъня. Именно той е споделил, че е имало 10-15 изстрела.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР