С лентички на ревера служители на Националния осигурителен институт (НОИ)

...
С лентички на ревера служители на Националния осигурителен институт (НОИ)
Коментари Харесай

Стачка в Бургас: Служители на НОИ поискаха по-високи заплати

С лентички на ревера чиновници на Националния застрахователен институт (НОИ) в Бургас излязоха на стачка през днешния ден. В продължение на един час те останаха пред входа на институцията с искане за нарастване на заплатите с най-малко 30 на 100. Служителите оповестиха, че работят в една от най-натоварените държавни структури в страната.

В Бургас, показаха те, дирекцията е извънредно натоварена, като част от работещите били принудени да работят изключително през почивните дни, с цел да свършат всичко належащо, защото значими актуализации на пенсии и болнични минават точно през тях.

В проява се включиха чиновниците на Национален осигурителен институт, които са членове на синдикалната конструкция на КТ „ Подкрепа “ в институцията. Те издигнаха плакати с надписи: „ Ще сложим завършек на подигравките с труда ни ” и „ Инфлацията е камшик за нашите фамилии ”.

От Бургас чиновниците на осигурителния институт приканиха за равно нарастване на заплатите на всички служащи и чиновници, което да се случи по координиран със синдикалните организации механизъм. Според тях нарастването би трябвало да влезе в действие със задна дата - 1 януари 2023 година, осведоми Българска телеграфна агенция.

 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР