С кредит от Българската банка за развитие ще се довършва

...
С кредит от Българската банка за развитие ще се довършва
Коментари Харесай

Градският инсинератор набъбна да 20 милиона

С заем от Българската банка за развиване ще се довършва Инсталацията за изгаряне на болничните боклуци, за която през предходната година с решение на Общинския съвет беше основано комерсиално сдружение „ Инсинератор Пловдив ” ЕООД. Фирмата ще вземе заем, с цел да го довърши, заяви през вчерашния ден кметът  Иван Тотев, откакто локалният парламент без никакви диспути гласоподава вкарването на всички издигнати здания наоколо с Кукленско шосе в капитала на новото сдружение. Според шефа на компанията Дончо Кацарев са нужни 5-6 млн. лв., с цел да проработи предприятието.

Инсталацията е погълнала до момента над 15 млн. лв., само че към момента не е пусната в употреба, макар че е почнала да се строи още по времето на кмета доктор Иван Чомаков по съглашение с държавното управление на Швейцария. Общината имаше ангажимент да направи постройките, а Конфедерацията - да достави оборудването.  Апаратурата обаче закъсня. Имахме много премеждия с доставчика и трябваше арбитражът в Швейцария да сдобрява страните, напомни кметът. Той добави, че са работили дружно с посолството на Швейцария и българското държавно управление, като през предходната година се стигна до решение да се сътвори общинско сдружение, което да задвижи пуска.

Иван Тотев описа още, че държат Министерството на здравеопазването да стане сътрудник в сдружението за изгаряне на болнични боклуци. Инсталацията е една и тя се намира в София. Засега всяка болница се избавя поединично. Траншове се чакат и от швейцарското държавно управление още по остарялото съглашение.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР