С концерт Коледен звън“ на Общински хор Гена Димитрова“ под

...
С концерт Коледен звън“ на Общински хор Гена Димитрова“ под
Коментари Харесай

Концерти, изложба и филмов маратон в програмата на Община Плевен за Коледа

С концерт „ Коледен звън “ на Общински хор „ Гена Димитрова “ под диригентството на Анелия Дечева ще стартира празничната стратегия на Община Плевен, отдадена на един от най-светлите празници през годината – Коледа. Концертът е на 13 декември, сряда, от 18.00 часа в зала „ Катя Попова “. На идващия ден, 14 декември, в същата зала от 18.30 часа стартира концертът „ Предколедно в бенда “ на Биг Бенд Плевен с диригент Пламен Марков, в който ще се включат и възпитаници от НУИ „ П. Пипков “.

На 16 декември стартира филмовият маратон „ На кино “ с прожекция на анимационния „ Малкият Никола – Какво чакаме, с цел да бъдем щастливи “. Лентата е занимателен роман за основаването на една от най-прочутите френски комиксови сбирки на всички времена. Реалният живот на създателите се пресича със занимателните завършения на Никола, със фамилията и приятелите му. Прожекцията е с начален час 11.00 в зала „ Катя Попова ”.

На 17 декември, още веднъж от 11.00 часа, феновете ще могат да гледат българския авантюристичен филм „ Случаят Тесла “. Разказът е за случките на към този момент 12-годишните Тони и Рая, които са станали другари след предходните премеждия от „ Случаят Кюри “. След доста завършения, надпревари и първи любовни трепети, всички дружно разплитат мистерията на върколака, бродещ в гората.

Френският исторически „ Цветовете на пожара “ ще бъде прожектиран на 18 декември от 18.00 часа. След гибелта на татко си Мадлен Перикур би трябвало да наследи финансовата му империя, само че става жертва на скрит план. Действието се развива на фона на действителни политически събития от смразяващия интервал на възхода на Хитлер. Филмът има номинации за френската национална премия Сезар`2023 за най-хубав дизайн и костюми.

Две са събитията на 19 декември, вторник. В рамките на филмовия маратон от 18.00 ч. в зала „ Катя Попова ” ще може да видите италианския „ Супергерои “. Изтъкнатият режисьор Паоло Дженовезе споделя една красива и, ненапълно, трагикомична любовна история. Анна е карикатурист – импулсивна по природа, с неконформистки дух, а Марко е учител по физика, който е уверен, че за всеки проблем си има формула. Обвързани без ясна причина, на моменти двамата наподобяват на супергерои…

Също на 19 декември, само че в Арт центъра в Градската градина в 17:30 часа, своята Коледна галерия ще показа групата на плевенските художници и посланичество на СБХ – Плевен.

Програмата за Коледа ще завърши на 20 декември с концерт „ Коледно зарево “ на Северняшкия отбор за национални песни и танци „ Ив. Вълев ”. Той ще е от 18.00 ч. в НЧ „ Съгласие 1869 “.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР