С конкурс ще избират нови трима членове, на които да

...
С конкурс ще избират нови трима членове, на които да
Коментари Харесай

Фондът на фондовете си търси директори

С конкурс ще избират нови трима членове, на които да се разпореди ръководството на " Фонд управител на финансови принадлежности в България " ЕАД (ФМФИБ/Дружеството).

Изискванията към претендентите е те да имат приключено висше обучение бакалавърска степен в региона на " Социални, икономически и правни науки ", професионални посоки " Икономика ", " Администрация и ръководство ", " Право ", " Обществени връзки и осведомителни науки ". Също по този начин участниците в състезанието би трябвало да имат минимум 5 години професионален опит в област от професионалните посоки и/или на управителна позиция и/или като член на орган за ръководство или надзор в обществено дружество и/или в други икономически, административни или финансови действия. Кандидатите би трябвало да дават отговор и на условията, според член 20, алинея 1 и член 23, алинея 2 от ЗПП.

Желаещите могат да подадат заявление за присъединяване до 17.00 ч. на 17 март 2023 година в деловодството на " Фонд управител на финансови принадлежности в България " на адрес: гр. София, регион " Триадица ", ул " Кърниградска " № 19, ет. 3, или на електронна поща:, като документите следва да бъдат подписани с електронен автограф на претендента.

Към заявката би трябвало да бъдат приложени автобиография, копия на документи, доказващи изискуемите обучение и професионален опит, заявления по Закона за обществените предприятия (ЗПП) (по образец) и други документи, удостоверяващи осъществяването на условията за заемане на длъжността.

Конкурсът ще се организира на три стадия:
Проверка на сходството на показаните документи с авансово оповестените условия за заемане на длъжността; Оценка на Концепцията за развиване на общественото дружество на позволените претенденти. Интервю с позволените до този стадий претенденти.
" Фонд управител на финансови принадлежности в България " ЕАД е акционерно сдружение - обществено дружество, с едноличен притежател на капитала страната, посредством Министерството на нововъведенията и растежа. Действията, които Дружеството извършва включват финансови принадлежности, прилагани по фондове, механизми, стратегии и планове, съфинансирани от Европейския съюз, за програмните интервали 2007-2013, 2014-2020, 2021-2027 година и последващи.

С Разпореждане № 11 на Министерския съвет от 05 октомври 2022 година министърът на нововъведенията и растежа е избран да упражнява директно правата на страната като едноличен притежател на капитала на ФМФИБ и е променен Уставът на Дружеството, като системата на ръководство е изменена от едностепенна на двустепенна с Надзорен и Управителен съвет, всеки в състав от трима членове.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР