С категоричното 6:1 Манчестър Сити записа 15-ата си победа през

...
С категоричното 6:1 Манчестър Сити записа 15-ата си победа през
Коментари Харесай

Сити запокити Вила в бездната, рекорд за Агуеро и 6:1 в Бирмингам

С безапелационното 6:1 Манчестър Сити записа 15-ата си победа през сезона във Висшата лига, надделявайки при визитата си на Астън Вила. Победата на „ гражданите” бе повече от закономерна в Бирмингам, като след 18 минути игра Рияд Марез откри резултата на „ Вила Парк”.

Шест минути по-късно алжирското крило на Сити вкара втори гол в срещата, а в 28-ата минута Серхио Агуеро оформи класическия резултат за смут на почитателите на „ виланите”.

Центриране отдясно на Кевин Де Бройне отдясно бе ослепително оползотворено от Габриел Жезус за завършек на първото полувреме, а Серхио Агуеро вкара втория си гол в мача, ставайки най-резултатният чужденец, играл във Висшата лига на Англия. Хеттрикът на аржентинеца бе завършен след 81 минути игра, когато защитата на домакините сбърка при изнасянето на топката, а Рияд Марез пусна за Агуеро, който закова 20-ия си хеттрик в историята на Висшата лига.

Почетният гол за Астън Вила пристигна в 91-ата минута, откакто Анвар Ел-Гази бе прецизен от дузпа, откакто Илкай Гюндоган извърши нарушаване в наказателното поле на Сити.

По този метод отборът на Хосеп Гуардиола се възползва от грешката на Лестър Сити, който загуби с 1:2 от Саутхемптън в събота, и се настани на второто място във краткотрайното класиране в елита на Англия с 47 точки. Така Сити продължава да изостава с 14 точки зад безапелационния водач Ливърпул, който е и с мач по-малко след 22-ия кръг на Англия.

Вила, от своя страна, остана в зоната на изпадане, откакто е 18-и с 21 точки, само че още по-неприятното е визията за игра на тима, воден от Дийн Смит. В идния кръг Сити приема Кристъл Палас, до момента в който Астън Вила ще гостува на южния бряг за аудиенция на Брайтън.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР