С какво лекувате умората и постоянното напрежение? Може би пътувате

...
С какво лекувате умората и постоянното напрежение? Може би пътувате
Коментари Харесай

Флоротерапия - как цветята буквално лекуват

С какво лекувате умората и непрекъснатото напрежение? Може би пътувате отвън града в почивните дни. Чудесно решение. А замисляли ли сте се по какъв начин да си осигурите по-чест контакт с природата, тъй като безспорно тя ни зарежда в действителност качествено. Какво ще кажете за растенията вкъщи? Имате ли задоволително такива? А чували ли сте за така наречен флоротерапия?

“Флоротерапията се оформя като различен, холистичен способ, с помощта на магическото въздействие на някои растения върху човешкото тяло. ”

Интересен е фактът, че едно и също растение има друго въздействие върху обособените хора. Флоротерапията в действителност е най-новото и съвременно направление във фитотерапията. За първи път това направление, който бил на мнение, че до момента в който порастват, цветята натрупат в себе си сила. След откъсването им, те отдават тази сила на средата към себе си и по този начин възстановяват енергийното пространство. Бах считал, че прочувствените проблеми са първопричината за всички останали проблеми, свързани със здравето ни. Той твърдял, че заболяването е спорът сред душата и мозъка. Един от методите да спре този спор, бил да се възползва от лечебните свойства на цветята и на техните аромати и цветове.

“Цветът на растението е неговата душа - съставлява най-висшият етап от развиването му и носи оптимално сила. ”

Знаете ли, че изхвърляйки изсъхналия букет, ние изхвърляме и своите проблеми? Твърди се, че по положението на саксиите на терасата, можем да преценим физическото и душевно положение на жителите на този дом. Засаждайки и отглеждайки избрани цветя, ние си оказваме помощ за разрешаването на своите несгоди - както прочувствени, по този начин и физически. Доказано е, че ароматите на растенията оказват позитивно въздействие върху нервната система и поддържат защитните сили на организма. Всеизвестно е, че цветята влияят друго според от цветовете си.

Как лекуват цветята даже единствено с наличието си в близост

Белите цветя - свързват ги с чистите намерения и дела; предлагат се при прочувствени рецесии.

Жълтите цветя - жълтото е цветът на слънцето, на новия ден, упованието и бъдещето. Този цвят е ефикасен при инфекциозни болести.

Червените цветя - знак на мощ и блян към победа. Червените цветя подтикват апетита, нервната система (ако сте напрегнати, по-добре ги изнесете от стаята) и хормоналната активност; оказват помощ при заболявания на вътрешните органи.

Зелените цветя - този цвят демонстрира целенасоченост и упоритост; твърди се, че има противовъзпалителен резултат и се предлага за усилване на паметта и логическото мислене.

Сините цветя - характеризират се с отпускащото си деяние и покоя, който провокират, понижават нервната възбудимост и агресивността. Казват, че даже борят нездравословните привички.

Едни от най-известните аромати са тези на та и мушкатото. Ментата е добре позната като съдоразширяващо растение, премахващо умората. Ароматът на мушкатото пък способства за положителния сън. Миризмата на бори грипа, алергиите и безсънието, а тази на розмарина се предлага при дихателни проблеми. Септичната кашлица ще се успокои от няколко кипарисови клончета в помещението, в което стоите. В случай на високо кръвно налягане вдъхнете валериан, ванилия и риган. Едни от най-хубавите пречистватели на въздуха пък са малината и боровинката.

Ще прочетете за незабавното, успокояващо и заздравяващо „ ароматно ” и „ цветово ” деяние на още стотици растения. И евентуално няма да бъдете излъгани. Безспорно е, че освен избрани билки и подправки, а и огромна част от цветята (които в множеството случаи ние одобряваме само като декорация на дома ни) имат лечебни свойства. Всъщност, тяхното лековито деяние се вижда незабавно - коя жена не се усмихва и не лекува духа си, получавайки цветя?

Незаменим знак на обич и благодарност, букетът си остава един от най-милите жестове, на които всяка от нас се радва. И въпреки всичко, не разчитайте напълно на един цвят или мирис, изключително, когато казусът е по-сериозен - без значение дали е физически или нравствен. Както не трябва да разчитате, че един хубав букет от индивида, който нощес ви е обидил грубо, ще излекува от един път душевните ви рани.
Източник: hera.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР