С какво едни градове са по-привлекателни от други? Как се

...
С какво едни градове са по-привлекателни от други? Как се
Коментари Харесай

Д-р Стефания Темелкова: Туристът иска да види



С какво едни градове са по-привлекателни от други? Как се построява туристически имидж на една страна и по какъв начин се постановат марки в туризма?

Темите разяснява в “Нашият ден “ доктор Стефания Темелкова , основен помощник в Нов български университет и учител по маркетингова връзка.

Как се построява народен брандинг ?

“Отговорът ми е - мъчно. Изисква време и систематични дейности. Всичко това, което можем да представим като гостоприемност, това, с което сме осведомени или най-малко се опитваме да наложим като туристическа дестинация, да го потвърдим. Туристът желае да види .

Следователно с изключение на да вършим красиви рекламни акции, които да демонстрират какви положителни дестинации сме, би трябвало и да го потвърждаваме. Това е главното.

Да не бъдем безредни в това, което желаеме да продадем на външния свят. Една страна предлага извънредно доста благоприятни условия за туризъм. Но те могат да бъдат обединени. Затова сплотяващите марки на туристическите дестинации са тези, които работят по-добре.



Какво търсят задграничните туристи у нас ?

Харесва се тази достоверност, която туристическото преживяване предлага в България. Доброто въодушевление, културно-историческото завещание, прелестното вино. И несъмнено планините и морето.

Това обаче не ни прави доста отличими от други дестинации. Нещата, които ни вършат забавни, ни отличават – история, просвета, фолклор и събитията, които се случват на територията ни .

Пловдив да вземем за пример е една от дестинациите, която си сътвори един местен бранд, който е различавам.

Чуйте доктор Стефания Темелкова в звуковия файл.

Снимки: БНР, БГНЕС
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР