С изненада чух, че президентът коментира една тема, която силно

...
С изненада чух, че президентът коментира една тема, която силно
Коментари Харесай

Теменужка Петкова обвини президента в лъжа


С изненада чух, че президентът разяснява една тематика, която мощно ме впечатли, защото цифрите, които той разяснява, бяха в действителност впечатляващи, а точно че по време на служебното държавно управление (бел. ред. - на Огнян Герджиков) са събрани просрочени вземания в размер на 1,6 милиарда лв., главно от енергетиката. Това е не мощно пресилено, това е неистина. Това сподели министърът на енергетиката Теменужка Петкова, съобщи БГНЕС.
По-рано през днешния ден (19 юли) Румен Радев направи изказване, като главно приказва по тематиката с чумата по овцете и козите в района на Странджа. Президентът обаче сподели и следното: "Служебното държавно управление събра просрочени вземания от доста години, изключително в областта на енергетиката. Това ме подухва на мисълта, че там преднамерено, от избрани компании не са търсени тези вземания ".
Теменужка Петкова аргументира изказванията си с размера на бюджета на Министерство на енергетиката, който за 2017 година е 256 млн. лв. в приходната си част, а в разходната си част – 120 млн. лв.. "Няма по какъв начин да приказваме за 1,6 милиарда лв. ", добави тя.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР