С изложба завърши деветият Национален пленер Нарисувани усещания в Свиленград.

...
С изложба завърши деветият Национален пленер Нарисувани усещания в Свиленград.
Коментари Харесай

„Нарисувани усещания“ показват в Свиленград

С галерия приключи деветият Национален пленер „ Нарисувани чувства ” в Свиленград. И това издание събра 10 художници – локални и гостуващи, които твориха в продължение на 5 дни измежду природата и забележителностите на града и региона. Росен Марковски, Бистра Бакалова, Господин Чакалов, Мара Латева, Николай Димчевски, Венета Станкова, Милен Иванов, Мая Борисова, Карина Кирева и Динко Ненов показаха своите произведения на галерия в Арт галерията.


Новосъздадените 20 картини са въодушевени от исторически старини, естествени гледки, градски улици, а ефирността на коприната и нишката от копринената буба избра за тематика на творбите си родената в Свиленград известна художничка Мара Латева. Не липсват портрети и пасторални пейзажи край река Марица. Преобладават експресионистични и нереални картини в техниките масло, акрил, колаж. Всички те ще бъдат изложени в Арт галерията до края на месец октомври.

Новите произведения ще обогатят Художествения фонд на община Свиленград. Той включва над 180 картини от изявени художници от цялата страна, взели участие в обичайния пленер, който се провежда към този момент 9 години в чест на празника на Свиленград – 5 октомври.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР