С изложба на книги, снимки и материали от периодичния печат,

...
С изложба на книги, снимки и материали от периодичния печат,
Коментари Харесай

В Перник честват 120 години от рождението на Светослав Минков с изложба

С галерия на книги, фотоси и материали от периодическия щемпел, Регионалната библиотека „ Светослав Минков ” в Перник означи 120-годишнината от рождението на своя патрон.
Изложбата е подредена в огромната читалня на книгохранилището. Представени са творби на родения в Радомир публицист, именуван „ татко на българската фантастика ”, измежду които несъмнено най-известен е разказът „ Дамата с рентгеновите очи ”.
В изложбата могат да се видят био-библиографския справочник за Светослав Минков от Иван Александров, книгата на Валери Стефанов – „ Разказвачът на „ модерните времена ”, както и проучването на литературния историк Румяна Пенчева, озаглавено „ Светослав Минков Строго секретно ”.
Пенчева търси и изследва целия документален материал за писателя и написа труда си 8 години. Изключително забавни са вестникарските материали, показани в експозицията. По мотив годишнината библиотеката е издала и осведомителна листовка с забавни обстоятелства за живота на писателя. Светослав Минков става патрон на пернишката библиотека през 1983 година. 
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР