С изложба и наблюдение на есенната миграция ще бъде отбелязан

...
С изложба и наблюдение на есенната миграция ще бъде отбелязан
Коментари Харесай

Отбелзват Европейския ден на птиците с изложба и наблюдение на есенната им миграция

С галерия и наблюдаване на есенната миграция ще бъде маркиран Европейският ден на птиците на 1 октомври в Бургас.

Събитието ще се организира денем до Експозиционен център " Флора " в Морската градина. На изложбата посетителите ще могат да се срещнат със света на водоемите и опазването им, както и с ролята на Природозащитния център на Българско сдружение за отбрана на птиците „ Пода “ за опазването на Бургаските влажни зони. Освен изложбата, искащите ще могат да се включат в наблюденията на есенната миграция на птиците благодарение на специалисти на сдружението.

Европейският ден на птиците се отбелязва всяка година в първия уикенд на октомври. Той е иницииран от организацията BirdLife International, която дружно със своите сътрудници в 24 страни означават интервала на миграция, в който милиони мигриращи птици напущат Европа, с цел да се насочат към местата си за зимуване на юг.

Акценти в многочислените събития, които се провеждат в Европа и Централна Азия, са опазването на птиците и техните местообитания, дейното ангажиране на необятната общност с природозащитни дела и събирането на статистически значима информация за разпространяването на типовете птици в обособените страни.


Последвайте ни във и

Вече може да ни гледате и в
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР