С изключително емоционален концерт Детски хор Добри Христов сложи символичен

...
С изключително емоционален концерт Детски хор Добри Христов сложи символичен
Коментари Харесай

С емоционален концерт детски хор Добри Христов отбеляза 66-ия си сезон

 С извънредно прочувствен концерт Детски хор " Добри Христов " постави алегоричен завършек на 66-ия си сезон. Много щастливи и усмихнати лица, от време на време сълзи на наслада и може би малко горест видяха феновете в залата на Градската художествена изложба във Варна.

Натоварената креативна година беше белязана от участия на фестивали в страната и чужбина, посещение на и от разнообразни хорове и градове и взаимен концерт с един от първите смесени университетски хорове в Съединените щати, този на Hanover Colege от Индиана.

За пет от възпитаничките, всяка от тях прекарала сред 13 и 15 години в редиците на младите варненски певици, това беше последно присъединяване. Оттук-нататък Росена Емилова, Ивана Михайлова, Христи Драгомирова, Александра Димова и Жулиета Бъчварова ще поемат пътя си по необятния свят. Някъде! И, въпреки че хоровото пеене или пеенето по принцип, може би няма да е част от професионалния им път, музиката и годините им в един от най-хубавите детски хорове в България, ще заемат особено място. Както и думите на диригентката Галина Станишева, които те обичат да си напомнят - " Аз съм тук, с цел да ви дам крила. Единствено от вас зависи какъв брой необятно ще ги разперите и какъв брой високо ще стигнете! ", безапелационни са абитуриентките.

За Николай Капитанов, чийто наследник Алек е част от детската групировка на хора, този точно концерт е " Нещо необикновено. Нещо прекомерно красиво на фона на ежедневните дребни проблеми, с които се сблъскваме. Нещо, които ще си спомняме дълго време отсега нататък ". " След този концерт самоуверено мога да настоявам, че под управлението на Галина Станишева и на пианистката Биляна Енева, децата към този момент израснаха до друга музикална " лига ". Няма по какъв начин да си визиите удоволствието да чуете гласовете на повече от 70 деца във все по-голяма и по-голяма естетика, в случай че не ги чуете онлайн ".

" Освен гордостта, че децата ни са подбрани измежду всички свои връстници в цяла Варна, с изключение на насладата, че хорът е формален представител на града ни из страната и Европа, в този детски хор съществува и чувството за общественост и даже за семейство ", споделя Милена Пехливанова - майка на 16-годишната Кристина, която е част от концертния състав.

" Да не приказваме за множеството взаимни пътувания по концерти, фестивали и турнета в и отвън страната. Да не приказваме за креативните лагери по българските планини и за всички други взаимни интензивности. Всичко това основава атмосфера на почитание, доверие и любов.

Тези девойки и момчета, с изключение на, че са артисти на извънредно равнище - репертоарът им се състои от красиви, само че и много комплицирани творби, са и съвсем приключени актьори и с гении и оттатък музиката, само че и в креативното писане, танците и други ", разяснява Пехливанова.

" Никога не съм се съмнявал в изгодите от хоровото пеене. Знам, че за мнозина това е нещо прекомерно отвлечено на фона на ежедневните ни дребни и не толкоз дребни проблеми. Днес обаче съм горделив, че синът ми е част от тъкмо този състав ", добавя още Николай Капитанов.

Следващото присъединяване на младите певици е на 14 и 15 юни в Търговище на идните XI Празници на женските и девически хорове " Проф.Лилия Гюлева ".
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР