С издигане на националното знаме, знамето на Сливен и ЕС

...
С издигане на националното знаме, знамето на Сливен и ЕС
Коментари Харесай

Стефан Радев и кандидатите за общински съветници от ГЕРБ се поклониха пред паметта на героите на Сливен

С издигане на националното знаме, знамето на Сливен и Европейски Съюз стартира тържествената гала за празника на Сливен – Димитровден. Благодарствен молебен за здраве и благоденствие на жителите на Сливен отслужи отец Силвестър Янакиев.
Кандидатът за кмет от ГЕРБ Стефан Радев, цялата листа от претенденти за общински съветници, народните представители Десислава Танева и Мария Белова, както и представители на регионалната организация на ГЕРБ в Сливен се включиха в церемонията.
В знак на благодарност те сервираха цветя и се поклониха пред паметта на героите на Сливен. Венци и цветя пред паметника на Хаджи Димитър и сливенските възрожденци сервираха още изпълняващият длъжността регионален шеф Чавдар Божурски, изпълняващия длъжността кмет Румен Иванов, ръководителят на Общински съвет Димитър Митев, представители на държавни структури, културни институти, цивилен организации, възпитаници.
Още в първите минути на 26 октомври през формалната си страница Стефан Радев поздрави своите съграждани по случай празника. Той съобщи, че всеки сливналия се гордее с родното си място, тъй като Сливен е дал безчет изявени персони, съдействали за развиването на България и са популяризирали името на града по целия свят. „ Нека да работим старателно и сплотени за триумфа на нашия Сливен. Нека да работим за това да се трансформира и да бъде съвременен и проспериращ град. Град, в който нашите деца и внуци порастват свободни и щастливи, с цел да се трансфорат в сполучливи младежи. Вярвам, че това зависи от нас и дружно можем да реализираме всичко. Нека да си пожелаем здраве, мирни дни и Св. Димитър да закриля всички фамилии “, прикани Стефан Радев.
Празничният ден стартира с тържествена литургия в катедрален храм „ Свети Димитър “. След това пред паметника на Хаджи Димитър, Регионалният клон „ Хаджи Димитър “ към Национално сдружение „ Традиция “ направи възстановка „ Разпускане на хайдушката чета “. Ансамбъл за национални песни и танци-Сливен, Капански ансамбъл-Разград и Ансамбъл за национални песни и танци „ Разград “ способстваха за положителното въодушевление със своите осъществявания на открита сцена на площада.
Празничната стратегия продължава в 17 ч. на площад „ Цар Освободител “ с концерт на сливенския боен духов оркестър и другари. В изложба „ Сирак Скитник “ от 18 ч. ще се състои разкриване на Национална галерия изобразително изкуство – Сливен. Тогава ще бъде връчена и премията „ Сирак Скитник “.
Празничната вечер продължава на площад „ Хаджи Димитър “ със зрелищното огнено шоу на клуб „ Дивинитас “. То ще стартира от 19 ч. и ще бъде последвано от звездния концерт на Теди Кацарова, Силвия Кацарова, Мая Нешкова и Братя Аргирови. Вечерта ще приключи с празнични фойерверки от 21.30 ч.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР