С ИТН, представена от Слави Трифонов и Тошко Йорданов, няма

...
С ИТН, представена от Слави Трифонов и Тошко Йорданов, няма
Коментари Харесай

ПП ще опита да състави нов кабинет, но със Слави и Тошко няма да говори

С Има Такъв Народ, показана от Слави Трифонов и Тошко Йорданов, няма място за повече диалози, само че с всички депутати, които желаят да изпълнят ползите на жителите, ще проведем разговори”. Това сподели пред Нова телевизия ръководителят на ПГ на Политическа партия Андрей Гюров.

След вота на съмнение ръководителят на парламентарната група на " ИТН " Тошко Йорданов загатна, че чака покана за диалози за нов кабинет. Напразно се надява. Разговори ще има, само че не с него, а с отцепниците. Това значи, че с цел да получи Кирил Петков парламентарна поддръжка за ново държавно управление, люспенето би трябвало да продължи.

Гюров сподели, че не е бил сюрпризиран от неговия резултат.

" Мисля, че беше ясно накъде отиват нещата, нямаше изненади при гласуването”, сподели Гюров и добави, че " Продължаваме Промяната” са подготвени да стартират нов кръг от договаряния и съвещания с парламентарните сили, с които са в коалиция, както и с депутати, които " са подготвени да застанат на вярната страна”, добави той.

Гюров бе безапелационен, че задачата на Политическа партия е " да създадем всичко допустимо да не се стигне до избори”.

" Македония беше просто една димка, която да отвлече вниманието на хоратата и депутатите от същинските въпроси. Камъните, които обърнаха каруцата бяха милиардите за АПИ”, съобщи той.

Гюров изрично сподели, че на този стадий няма да работят с партията на Стефан Янев.

" Аз съм оптимист за бъдещето на България. Следващите стъпки ще покажат какъв брой мъчно ще го извоюваме, само че нямам никакво подозрение, че смяната ще се случи”, сподели още Андрей Гюров.

В изявление пред Нова телевизия пък министър председателят Кирил Петков след вота на съмнение посочи, че задкулисието си посочило всичките нюанси и представителството си в Народното събрание.

" За страдание, нямаше нито един човек от тези, които гласоподаваха против нас, който можеше самичък да вземе решение на база личното си поверие кое е вярното нещо ", добави той.

" Чуваше се по какъв начин се споделяше от другите парламентарни групи: " Сега натиснете " да”, " в този момент натиснете " не”. Чувах го в залата. Борисов беше наредил цялото ГЕРБ. Той през днешния ден сподели " 59 индивида ви давам”. Като едни овце. Не ги питал какво мислят. Тези 59 всички са подвластни от един човек, който не е в Народното събрание. На Има Такъв Народ - индивидът, който излиза от тъмното в тъмната стая, с голата глава, и приказва като някаква икона на злото. Делян Пеевски, който се появи единствено и само, с цел да натисне " не”. Мисля, че индивидът, който продължава да стои откъм гърба, е Ахмед Доган. Там те също имаха ясно разпореждане. Нито един от тези хора не е свободен да вземе независимо решение”, добави министър-председателят.

Правителството падна след вота на съмнение през вчерашния ден. Опозицията съумя да смъкна кабинета Петков със 123 гласа " за " и 116 " срещу ", напомня бТВ.

Дотук се стигна откакто " ИТН " се разграничиха от ръководещата четворна коалиция. Въпреки, че имаше шестима депутати, отделили се от партията, няколко гласа не доближиха на ръководещите да съберат нужните 121 гласа, с цел да останат на власт.

В тази обстановка президентът Румен Радев би трябвало да направи съвещания с парламентарно показаните политически сили.

След това процедурата по връчването на мандатите стартира изначало.

Всички, които вземат мандатите, имат период от седем дни, с цел да ги осъществят.

От ГЕРБ към този момент намекнаха, че в случай че вторият мандат попадне при тях, ще го върнат, тъй като не е редно втората политическа мощ да прави държавно управление. Оказва се, че в случай че " Продължаваме промяната " не откри задоволително отцепници, с цел да сформира държавно управление, предварителните избори ще са неизбежни.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР