С идеята да дадем почивка на нашия общ дом Земята

...
С идеята да дадем почивка на нашия общ дом Земята
Коментари Харесай

Над 190 държави се включват в инициативата Часът на Земята

С концепцията да дадем отмора на нашия общ дом Земята в този час е в ход световната самодейност " Часът на Земята ". За час да бъдат изгасени или приглушени светлините по целия свят, с цел да понижим силата, която идва от естествените запаси. А и мотив да помислим по какъв метод нашата активност се отразява на дивия свят и биоразнообразието.

Целият свят отбелязва " Часът на Земята " за 16-и път. По традиция той настъпи първо в Сидни, със прекъсването на светлините на Операта. 190 страни се включват тази година в самодейността.

За 60 минути ще бъдат загасени светлините на Биг Бен, Акропола, небостъргачите в Хонконг, кулата Бурж Халифа в Дубай, базиликата Свети Петър, статуята на Христос Спасителя в Рио де Жанейро. Над 7 000 градове означават тази година самодейността. Русия разгласи, че бойкотира световното събитие.

По традиция през днешния ден от 20:30 ч. до 21:30 ч. ще бъдат изгасени или приглушени светлините в домовете на хората и публични здания по целия свят.

Това е алегоричен акт за поддръжката на природата, в който даваме за 60 минути отмора на нашия общ дом – Земята. Това е мотив да помислим по какъв метод човешката активност се отразява на дивите животни и на биоразнообразието, оповестиха от природозащитната организация WWF-България.

У нас самодейността ще бъде маркирана за поредна година. Националната библиотека " Св. Св. Кирил и Методий ", Софийската градска художествена изложба, Националната опера и балет, Народният спектакъл " Иван Вазов " и Българската национална банка са част от институциите, чието осветяване ще бъде понижено.

В София светофарите на кръстовищата на бул. " Ал. Стамболийски " – бул. " Витоша ", бул. " Витоша " - ул. " Алабин " и бул. " Патриарх Евтимий " - бул. " Витоша " ще светят със зелени сърца.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР