С грамоти и предметни награди бяха отличени младите таланти, участници

...
С грамоти и предметни награди бяха отличени младите таланти, участници
Коментари Харесай

Наградиха участниците в конкурса „Да запазим Земята“ на община „Родопи“

С грамоти и предметни награди бяха отличени младите гении, участници в състезанието „ Да запазим Земята “. Официалната гала се състоя в постройката на община „ Родопи “, a оценките връчиха кметът на общината Павел Михайлов и ръководителят на Общински съвет „ Родопи “ Георги Цанков.

Конкурсът събра рекорден брой участници – над 490 деца от детските и образователни заведения на територията на обитаемоте места в общината, техните учители и родители се включиха в екологичната самодейност.



„ Подобни начинания възпитават и учат нашите деца да се грижат за природата и да опазват околната среда. Вярвам, че всички са работили с доста възторг, а децата са вложили своята фикция в изработването на тематични предмети, макети и рисунки, отдадени на запазване на планетата Земя и нейната красива природа “, поздрави участниците в състезанието кметът Павел Михайлов. Той сподели, че тази самодейност ще се трансформира в традиция и към този момент е част от културния календар на община „ Родопи “.



Председателят на общински съвет „ Родопи “ Георги Цанков пожела на децата доста здраве и триумфи, и да не престават да творят.

„ Интересът към детските градини в нашата община пораства и аз се надявам, че триумфите ще продължат”, показа Георги Цанков.

Проектът „ Да запазим Земята “ беше с конкурсен темперамент. Участниците се състезаваха в четири възрастови групи - за възпитаници от главните учебни заведения на територията на Община „ Родопи “ във възрастови групи от І до ІV клас и от V до VІІ клас. В първа група в детските градини попадаха децата на 3 и 4 години, а втората възрастова група включваше 5 и 6-годишните.



Компетентно жури отсъди награди за най-хубавите във всяка категория. Призьорите получиха глобуси и енциклопедии. За присъединяване в състезанието всяко дете получи грамота и просветителна брошура.

Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР