С гордост и радост ви съобщаваме, че детска театрална школа

...
С гордост и радост ви съобщаваме, че детска театрална школа
Коментари Харесай

Детска театрална школа „Патиланци“ ще очарова публиката на два фестивала през юли

С горделивост и наслада ви оповестяваме, че детска театрална школа „ ПАТИЛАНЦИ “ към Куклен спектакъл Русе, с живописен началник Деница Дончева, ще показа своя театър „ Златната ябълка “ по акомодацията на Тодор Вълов „ Юнакът и Златната ябълка “ на два фестивала през юли 2023 година.

На 02 юли, неделя от 12:30 часа, спектакълът „ Златната ябълка “ ще бъде изигран в салона на Куклен спектакъл Русе, преди две огромни идни събития, а на 05 юли от 21:00 часа, изключителните деца от школата ще вземат присъединяване в летния фестивал навън, проведен от Община Русе, „ Сцена под звездите “. Седмица по-късно децата от школата отпътуват за Созопол, където ще се показват на ХVII Международен юношески фестивал-конкурс на изкуствата „ Музите “ – Созопол 2023 под патронажа на госпожа Илияна Йотова – вицепрезидент на република България. Това е резултат от усилена подготовка и надарено осъществяване на школниците, които са минали през разнообразни тренинги за трагичен спектакъл, куклен спектакъл, театрално придвижване и подготовка на гласа за особеност.

Спектакълът „ Златната ябълка “ е удостояван с няколко влиятелни награди, в това число Голямата премия на Община Велико Търново на XV Национален фестивал на детско-юношеското театрално творчество и Специалната премия на журито в XXIV Национален училищен сценичен фестивал „ Климент Михайлов “.

Историята споделя за самоуверен момък, който би трябвало да опази златната ябълка от чудното дърво ябълково. Той би трябвало да се изправи против своите страхове и да премине през разнообразни тествания в долната земя – притча на човешкото подсъзнание. Там действителност и фикция се сливат, а въображението е по-силно от знанието. Това е пътешестване, което всеки човек неизбежно прави, само че малко на брой съумяват да завършат оставайки непроменени.

Заповядайте да видите този трогателен и обаятелен театър, който ще ви придвижи в света на приказките и ще ви накара да се почувствате още веднъж като деца!

Труда и напъните на русенските гении може да подкрепите, като закупите алегорични билети онлайн на https://entase.to/Io или на касата на Куклен спектакъл Русе.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР