С голямо мнозинство бяха приети законовите промени за контрол на

...
С голямо мнозинство бяха приети законовите промени за контрол на
Коментари Харесай

Кристиан Вигенин : Лявото трябва да се обедини на принципна основа


С огромно болшинство бяха признати законовите промени за надзор на основния прокурор, само че доста мъчно могат да стигнат до второ четене. Плюсът е, че към тях имаше много сериозна полемика по това какво би трябвало да се направи и в каква посока вървим. Това, че към тях се реализира огромно болшинство дава вяра, че в идващия парламент това ще е първото, признато решение. Някои от законопроектите обаче са на ръба на Конституцията. Трябва да се доизбистрят някои оферти. Това съобщи зам.-председателят на Народното събрание от в предаването „ Още от деня “ по Българска национална телевизия.

„ Ние сме най-последователната политическа групировка във връзка с измененията в Наказателния кодекс. Ние обосноваваме потребностите от надзор на дейностите на основния прокурор. Гласуването през днешния ден сподели къде е нашето политическо място. Това е първа стъпка да се реализира единодушие по тези тематики “, акцентира той.

Вигенин разяснява дали служебния кабинет, в който има членове на, следва политиката на. „ Нашата политика е друга от тази, осъществена от служебния кабинет. Нашите съпартийци в кабинета са там по своя воля. В някои моменти политиката на служебния кабинет се разграничава фрапантно от политиката на. Нямаме желание да водим някакви войни с никого “, изясни зам.-председателят на Народно събрание.

„ Ако не е мощна сега, това е съвкупен резултат от напъните на доста хора. И настоящето управление направи свои неточности, само че воденето на непрекъснати войни и в партията, и отвън нея, водят до този резултат “, съобщи още социалиста, визирайки поръчките на някогашни членове на за ново политическо обединяване в ляво.

„ Призовавам да бъдат заровени томахавките, да стъпим на нашите правила и да градим хрумвания. Всичко стана доста личностно напоследък. Някои социалисти по този начин и не откриха общ език. Лявото има всички учредения и благоприятни условия да върви към обединяване на кардинална основа. Част от хората, които се пробват да вършат втора писта в лято не схващат, че това няма по какъв начин да се случи без. Аз съм оптимист за лявото в България “, посочи.

 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР