С голяма доза вълнение завърши 78-ят кинофестивал във Венеция. За

...
С голяма доза вълнение завърши 78-ят кинофестивал във Венеция. За
Коментари Харесай

Френски филм грабна голямата награда от кинофестивала във Венеция

С огромна доза неспокойствие приключи 78-ят кинофестивал във Венеция. За втора поредна година блестящото събитие във Венеция избра да не направи крачка обратно пред застрашително надвисналия Covid-19 и организира церемонията си по награждаване в „ Лидо “.

Френският филм L'Événement на режисьорката Одри Диван завоюва огромната премия на филмовия фестивал. Драмата, която споделя за незаконните аборти през 60-те години, донесе oще една победа на Франция във филмовия сезон. L'Événement триумфира измежду общо 21 кандидати. Сред журито бяха режисьорът на " Паразит " Пон Джун-хо и носителката на „ Оскар “ за " Земя на номади "  Клоуи Джао. " Златен лъв " за втора поредна година е за жена режисьор след Хлоя Чжао. Диван е шестата жена, която е носителка на най-престижната премия на кинофорума.
    Вижте тази обява в Instagram.           
Публикация, споделена от Ranajoy Roy (@rranajoy)

Голямата премия на журито отиде при E’stata la mano di Dio ( " Това беше божията ръка " ) – драма на Паоло Сорентино. Във кино лентата той споделя персонално прекарване като юноша: родителите му остават във вилата им в планината и тъй като са от Неапол, му разрешили да отиде на мач на Наполи поради Марадона. Това го избавя, тъй като родителите му умират от отравяне с въглероден окис заради приключване на газ във вилата.

„ Признавам, че съм разчувствуван ”, сподели със статуетката в ръка Сорентино, като благодари на брачната половинка си Даниела, на родителите си и на Марадона. Втора премия за кино лентата донесе Филипо Скоти за най-хубав млад артист.
    Вижте тази обява в Instagram.           
 

Прогнозите на специалистите не се сбъднаха в категорията за най-хубава актриса. Наградата отиде при испанката Пенелопе Крус за ролята ѝ във кино лентата Madres Paralelas ( " Паралелни майки " ), а не при Кристен Стюарт за ролята и на принцеса Даяна. Като най-хубав артист пък беше отличен филипинецът Джон Арсила за осъществяването му във кино лентата On the Job: The Missing 8. Взимаме си малко от блясъка и приповдигнатото настроението на събитието назаем и сме сигурни, че надвиването на Covid-19 е напълно близо.
    Вижте тази обява в Instagram.           
Публикация, споделена от Alessandra Costantino (@alessandra_costantino_foto)
 Най-красивите тоалети от аления килим във Венеция
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР