С голям успех премина участието на България като страна-партньор на

...
С голям успех премина участието на България като страна-партньор на
Коментари Харесай

Голям успех за България като партньор на Зелена седмица в Берлин

С огромен триумф мина присъединяване на България като страна-партньор на най-мащабното интернационално ревю за селско стопанство и хранителна индустрия „ Зелена седмица “ в Берлин, което се организира от 19 до 28 януари. Повече от 400 000 души посетиха „ Зелената седмица “, като огромна част от тях се срещнаха с продуктите, които България показа. 90 000 от посетителите са търговци и търговски представители от всички континенти.

От българска страна сполучливо се показаха 62 компании и 12 аграрни производители, членове на разнообразни асоциации и съюзи, които имат дългогодишни обичаи в региона на селското стопанство, хранително-вкусовата индустрия и градинарството.

По време на церемонията за разкриване на ревюто кметът на Берлин Михаел Мюлер прикани своите съграждани и гостите на немската столица да опитат извънредно вкусната и потребна българска храна. Впечатление направиха млечните и месни артикули, както и присъщите виновност от обичайни сортове грозде. Гостите на ревюто пробваха ястия от родната кухня, като сърми, кебап, кавърма, млечна, шопска салата и кьопоолу.

Журналисти от 65 страни бяха упълномощени за събитието като представянето на страната ни беше отразено с повече от 100 изявления в български и задгранични медии.

Германските публицисти подчертаваха на вкусовите качества на розовия ни домат, лечебните свойства на българския мед и известното в целия свят розово масло.

В центъра на многочислените публикации е и атрактивното показване на артистите на отбор БЪЛГАРЕ, които учиха посетителите на стъпките на известните ни хора. Изпълнението на 100-те каба гайди, които откриха атмосферата на обичайния български обичай и просвета и виртуозното осъществяване на цигулки на студенти от Музикалната академия в Пловдив също са впечатлили задграничните медии.

Междувременно по време на чуванията в Европейския парламент по отношение на Председателството на Европейски Съюз, министърът на земеделието, храните и горите бе неведнъж поздравяван от немските евродепутати за представянето на България като страна-партньор на „ Зелена седмица “.

“Участието ни на „ Зелена седмица “ е огромен триумф за България. Благодарим на домакините за чудесното съдействие. Благодарим на хилядите посетители от целия свят, които посетиха българската палата и се срещнаха с нашите артикули. Вярвам, че с нашето присъединяване допринесохме 83-тото издание на панаира да бъде измежду най-успешните в историята на „ Зелена седмица “. Гледаме напред за бъдещи съдействия и се надяваме българската храна и земеделска продукция да бъдат, освен още по-добре познати, само че и предпочитани”, съобщи Румен Порожанов.

По време на ревюто министърът, дружно със своите заместници организираха десетки срещи.

По данни на уредниците на „ Зелена седмица са участвали над 70 аграрни министри, представители на Европейската комисия и най-големите интернационалните организации в областта на земеделието.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР