С гол в 108-та минута на добавеното време на втората

...
С гол в 108-та минута на добавеното време на втората
Коментари Харесай

В последния мач на “Армията“: ЦСК загуби от Лудогорец в 108-та минута

С гол в 108-та минута на добавеното време на втората част Лудогорец победи ЦСКА с 1:0 в финален мач в историята на стадион „ Българска войска “ в сегашния му тип, съобщи Тема Спорт.  Попадението бе дело на някогашния футболист на алените  Спас Делев.
Прочетете още
Така двата отбора приключиха есенния полусезон с по 42 т., на три зад водача Черно море, като Лудогорец има и отсрочен мач против ФК ЦСКА 1948.

Дербито от 20-ия кръг бе белязано от шоу стратегия преди мача и страхотни страсти по трибуните по време на цялата среща, само че на терена забавните футболни моменти бяха малко, а нервите допълнително.

Преди мача Йорданка Христова зарадва армейските почитатели, като изпя химна на клуба, последваха осъществявания на боен духов оркестър.

За ЦСКА на вратата застана Густаво Бусато, който напусна контузен при успеха против Славия с 1:0 за купата. Червените направиха 3 промени спрямо мача против белите – измежду титулярите се връщат Тибо Вион, Марселино Кареасо и Дюкенс Назон.

За Лудогорец заради травма не започва някогашният бек на армейците Антон Недялков.

В началото на мача стадионът бурно скандира името на Христо Стоичков, който гледа срещата от ложите в Сектор А.

В 7-ата минута Бърнард Текпетей обстрелва вратата на ЦСКА от директен свободен удар, само че Густаво Бусато избави.

В 15-ата минута Тибо Вион получи първия жълт картон.

В 19-ата минута Амос Юга стреля, топката му бе избита и последва първи корнер за алените, от който не заплашиха вратата на Падт.

Въпреки че не създаваше голови рискове, отборът на ЦСКА с течение на мача се засилва и притисна гостите.

След 25 минути игра мачът бе пресечен за малко поради димка от Сектор А, която понижи видимостта.

В 29-ата минута Педро Нареси получи жълт картон.

В 30-ата минута Дюкенс Назон продължи кълбото към Тобиас Хайнц на десния фланг. Норвежецът насочи прострелно подаване към далечната греда, с което се размина нахлуващият на скорост Марселино Кареасо.

В 38-ата минута Кареасо получи публично предизвестие. След още 2 минути и Браян Кордоба получи жълт картон.

Така първото полувреме приключи 0:0, като несъмнено трибуните на стадион „ Българска войска “ откраднаха шоуто, до момента в който на терена имаше единствено няколко по-интересни обстановки, с повече нерви и по-малко футбол.

На почивката Нестор Ел Маестро направи насилствена промяна – Иван Турицов бе сменен от Емануел Шакич.

В началото на втората част Сектор В направи хереография в чест на Димитър Якимов, като бе разпънат голям транспарант с неговия лик, а на мястото на емблемата на ЦСКА имаше изразана дупка, зад която екран излъчваше видео с паметни моменти от кариерата на Митата. Якимов също е на трибуните.

В 49-ата минута Пьотровски като че ли извърши нарушаване в центъра на терена против Юга, само че сигнал от Драганов нямаше. Това даде старт на бърза разградска контра, която запрати топката към Кайо Видал. Бразилецът навлезе в полето на алените и внезапно смени посоката против появилия се като промяна Шакич. Изстрелът му обаче мина малко над горната греда на неговия съотечественик Бусато, като по този начин изпусна най-хубавото състояние за гол към този миг.

В 52-рата минута пък срещата още веднъж бе прекратена, откакто секторите „ А “, „ В “ и „ Г “ направиха пирошоу.

В 64-тата минута и Кайо Видал получи жълт картон.

В 71-вата минута Фаетон отстъпи мястото си на Майкъл Естрада.

Сетне Лудогорец също извърши смяна. Рик Джонатан влезе на мястото на Текпетей.

В 78-ата минута Амос Юга засече с глава центриране от корнер, само че топката излетя в навън.

Последваха нови две смени в Лудогорец. Дуа отстъпи мястото си на Руан Крус, а Иван Йорданов, който получи травма, напусна за сметка на Георги Терзиев.

В 86-ата минута Гонсалвеш получи жълт картон.

2 минути преди края Кареасо отстъпи мястото си на Данило Асприля.

В първата минута на продължението Лудогорец насочи втория прецизен удар в мача. Якуб Пиотровски стреля от далечно разстояние откакто получи от Сон, само че прецизното му осъществяване бе избавено от Густаво Бусато.Във 2-рата от 12-те минути минимално добавено време Видал отстъпи мястото си на Спас Делев.

Сетне мачът още веднъж бе спрян поради димна завеса.

В 104-тата минута Назон отстъпи мястото си на Станислав Шопов.

В 108-ата минута Лудогорец поведе с гол на Спас Делев. Якуб Пьотровски изведе Рик Джонатан, който подаде на появилия се като запаса Делев. Той нямаше по какъв начин да пропусне на празна врата и разруши сърцата на алените.

В 111-тата минута Густаво Бусато получи жълт картон.

В 114-тата минута и Рик Джонатан получи публично предизвестие.

 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР