С гол на Понтус Вернблум в 45-ата минута ЦСКА (Москва)

...
С гол на Понтус Вернблум в 45-ата минута ЦСКА (Москва)
Коментари Харесай

ЦСКА подгони лидерите с минимален успех в Казан

С гол на Понтус Вернблум в 45-ата минута ЦСКА (Москва) победи с 1:0 Рубин в Казан и се придвижи на 3-о място във краткотрайното класиране на съветското състезание. Столичани бяха по-добрият тим и взеха доста скъпи точки, които ги оставиха в борбата за купата.

Рубин изигра следващия си разочароващ мач и остана на 11-а позиция. Казанци означиха единствено 1 гол в последните 5 мача и не са надалеч от зоната на изпадащите.

Наш состав на #РубинЦСКА!

Акинфеев, Фернандес, В. Березуцкий, Игнашевич, Васин, Набабкин, @BibarsNatcho, Головин, @11vittinnho, @wernbloom, Дзагоев

Запасные: Помазун, Макаров, Чалов, Гордюшенко, Жамалетдинов, Хосонов, Кучаев, Оланаре. pic.twitter.com/rOuisMRgxO
— ПФК ЦСКА Москва (@pfc_cska) 26 ноември 2017 година Мачът беше доста значим за " армейците ", които завоюваха единствено една победа в предходните 4 кръга и изостанаха на 7 точки от лидера Локомотив (Москва). Лошата вест за наставника Виктор Гончаренко след успеха над Бенфика в Шампионската лига беше травмата на Георгий Шенников. Руският национал ще отсъства от терените към 3 месеца, а с изключение на него в лазарета са още Георги Миланов и Алексей Березуцкий.

Всичко това принуди Гончаренко да предприеме самоуверен ход, като заложи на върха на офанзивата на опорния халф Понтус Вернблум. Кирил Набабкин зае мястото на Шенников по левия фланг, а Виктор Васин размени Алексей Березуцкий в отбраната.
Наш состав на #РубинЦСКА pic.twitter.com/Aq3UP1aAA1
— «Рубин» Казань (@fcrk) 26 ноември 2017 година Рубин още веднъж влезе в серия от неприятни резултати през последните седмици, а неумението на отбора да бележи голове към този момент не изненадва никого. Курбан Бердиев този път заложи на двама нападатели - Максим Канунников и Илзат Ахметов, а малко зад тях десйстваше Магомед Оздоев.

Домакините започнаха по-концентрирано и с повече мисъл за офанзива. В 7-ата минута Руслан Камболов подаде на Канунников, само че неговият удар бе доста неакуратен. Казанци несъмнено изненадаха противника с офанзивния си метод и най-много с непрекъснатите включвания напред на десния бек Моритц Бауер. В 22-ата минута след центриране на швейцареца Игор Акинфеев изпусна топката, само че бързо поправи грешката си.
ЦСКА отвърна с доста добра композиция сред Алан Дзагоев и Вернблум, само че шведът се забави с удара и Сослан Джанаев мазета. В 31-ата минута бранителите на гостите се поколебаха кой тъкмо да почисти топката и от това се възползва Бауер, само че сслед неговия бомбен удар шансът бе на страната на Акинфеев.

В края на полувремето ЦСКА подвигна оборотите и съумя да поведе. Всичко стартира от неприятно изчистване на Рагнар Сигурдсон, след което Сергей Игнашевич шутира мощно, а топката се отклони от крайници на Вернблум и влезе във вратата на домакините.
Голът вдъхна самочувствие на " армейците " и след почивката те направляваха протичащото се на терена. Пред Витиньо се откриха няколко благоприятни условия да употребява бързината си, само че бразилецът нямаше ден и провали не една и две контри. Логично, след час игра той бе сменен от младия Константин Кучаев.

Бердиев пък усили офанзивата с включването на Сардар Азмун, а в средата на терена за Рубин се появи Мийо Цакташ. Въпреки измененията, в игрта на домакините нищо не се получаваше и за футболистите на ЦСКА беше елементарно да пресичат в ранна фаза офанзивите към вратата на Акинфеев.
В 78-ата минута Дзагоев настройки с глава топката на крайници на Вернблум, само че в този епизод си пролича, че шведът не е нападател и ударът му мина надалеч от задачата.

Последните минути бяха същинско изтезание за почитателите на Рубин, тъй като техните любимци не можеха даже да приближат вратата на ЦСКА. Дълбоко в добавеното време пък Владимир Гранат повали Кучаев в наказателното поле, само че Бибрас Натхо стреля едва от бялата точка и Джанаев избави. Това не се оказа съдбовно за гостите, които си потеглиха с скъпи три точки от " Казан-Арена ".

МИНУТА Пожарна охрана МИНУТА
СТАТИСТИКА ОТ МАЧА
КЛАСИРАНЕ
ГОЛМАЙСТОРИ
ПРОГРАМА Премиер Лига 18 кръг, неделя 26 ноември  Рубин 0:1краен резулат  ЦСКА (Москва)
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР