С гол на Бруно Гимараеш в 94-ата минута Нюкасъл прекърши

...
С гол на Бруно Гимараеш в 94-ата минута Нюкасъл прекърши
Коментари Харесай

Гол в последната секунда доближи Нюкасъл до спасението

С гол на Бруно Гимараеш в 94-ата минута Нюкасъл прекърши Лестър и продължава изкачването си в британската Висша лига. Крайното 2:1 през днешния ден обезпечи на "Свраките " 37 точки от 32 мача и се изравниха с 13-ия Кристъл Палас. Лестър е на 9-о място с 40 точки.

За Гимараеш това се оказа втори гол в мача, откакто той изравни в 30-ата минута. Адемола Лукман откри за гостите в 19-ата след асистенция на Айозе Перес.

Второто полувреме беше много пасивно и от двете страни, офанзиви към вратите липсваха. Но в 5-ата минута на добавеното време ниско центриране на резервата Джо Уилок отскочи идеално за Гимараеш, който беше най-съобразителен, посрещна топката с глава и я прати в мрежата. Така Нюкасъл продължава да крачи решително към оцеляването в Премиършип.

Друг заплашен от изпадане тим – Бърнли, трябваше да се задоволи единствено с 1:1 като посетител на Уест Хям. Вут Вегхорст даде преднина на Бърнли в 33-ата минута, а чешкият полузащитник Томаш Соучек възвърне паритета в 74-ата. С тази точка Бърнли остава първи под чертата на изпадащите, само че единствено с 24 точки – или закъснение с 3 от Евертън. "Чуковете " от Уест Хям са на 7-о място с 52 и пропуснаха опцията да застигнат Арсенал.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР