С фалстарт е започнало обучението на членовете на секционните избирателни

...
С фалстарт е започнало обучението на членовете на секционните избирателни
Коментари Харесай

С фалстарт започна обучението на членовете на СИК във Варна



С провал е почнало образованието на членовете на секционните изборни комисия във Варна, което е имало за цел да показа гласуването с машини, заяви Велин Жеков - ръководител на Районната изборна комисия.



При слагане на картата и след гласуването, принтерът не е отпечатал хартиената бюлетина, изясни Жеков, който осведоми и че дължината на бюлетината от машината за Варна и района ще  е рекордна-3,5 метра.

„ Принтерът, който е на самата машина, изкарва разписките на всеки гласоподавател при гласоподаване, както и първичния доклад при разкриване на изборния ден, и финалния доклад, от който се взимат резултатите, с цел да се попълнят в протокола на секционните комисии.

Това принтерче не е проработило или е блокирало, което значи, че в случай че се случи в реалност в изборния ден такава обстановка, секционната изборна комисия няма да може да си завърши изборния ден.

Това, което има при нас като тестова машина, е заредена просто за различен изборен регион, който има доста по-малко мандати.

За нашия изборен регион, тъй като е с 15 мандата и политическите партии имат опция да създадат кандидатска листа от удвоения брой мандати, т.е. до 30, тази лента с финалния доклад ще бъде дълга към 3 метра и половина, което също е допустимо да затрудни секционните комисии, тъй като всички данни са дадени едно под друго, в това число гласове за партии, в това число преференции “, сподели Велин Жеков.

5400 са членовете на СИК във Варненския изборен регион.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР