С емоционално тържество на децата от 4-та група на ДГ

...
С емоционално тържество на децата от 4-та група на ДГ
Коментари Харесай

В Ягодово вече функционира детска кухня, откри я кметът на община „Родопи“ Павел Михайлов

С прочувствено празненство на децата от 4-та група на ДГ „ Пролет “ в Ягодово, в наличието на доста родители и посетители, кметът на община „ Родопи “ Павел Михайлов откри детската кухня в селото. Официални посетители на събитието бяха още кметът на Ягодово Димитър Дишев, заместник-кметът Емилия Иванова, общинските съветници от Ягодово Веселина Михайлова, Иван Стоилов и Йордан Бакалов, представители на отрасловия отдел към общината, както и чиновници на детската градина.

Кметът Павел Михайлов изясни, че за създаване на детската кухня е осъществено преустрояване на помещението, като планът е съгласуван с всички модерни условия. Подменени са електро и водопроводната съоръжения, остарялата дограма  е демонтирана и заменена с нова, стените и таванът са боядисани и е подложен окачен таван.

„ Детската кухня в Ягодово е четвъртата, която откриваме в границите на по-малко от една година. Вече работят кухни в Устина, Брестовица и Първенец. Социалната политика на община „ Родопи “ е ориентирана в интерес на обществото и децата, а нашата задача е да се грижим за положителната среда на живот “, разяснява кметът Павел Михайлов.

Детската кухня в Ягодово  е ситуирана в постройката на детската градина, с потенциал да обслужва 50 деца на възраст от 1 до 3 години, като все още в Ягодово са записани 20 малчугана, само че се чака броят им да пораства.

За един лев дневно, които ще заплащат родителите, техните дечица ще получават три ястия, всяко по 150 грама. Останалата сума се дофинансира от общинския бюджет.

От детската кухня могат да се възползват и деца от обществено слаби фамилии, които ще получават храна изцяло гратис. Община „ Родопи “ е определена за сътрудник по план „ Детска кухня, Програма за храни и главно материално подкрепяне “, съфинансирана от Европейския обществен фонд. Одобрените деца от Ягодово са 8, а за цялата община до този миг са декларирани 23 деца от Ягодово, Устина, Крумово, Брестовица и Цалапица.

Помощта се дава поде формата на ваучери и е предопределена за деца от 10-месечна възраст до 3 години. От помощта могат да се възползват фамилии без приходи или с ниски приходи, самотни родители с ниски приходи, както и приемни фамилии. Доходът на член от семейство би трябвало да бъде под линията на беднотия, която за 2023 година е в размер на 504
лв..
Прочетете още
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР