С една-пета са се повишили заболелите с варицела във Варненско

...
С една-пета са се повишили заболелите с варицела във Варненско
Коментари Харесай

Ръст на заболелите с варицела във Варненско

С една-пета са се повишили заболелите с варицела във Варненско през предходната седмица. Това излиза наяве от седмична оперативна информация на РЗИ във Варна. От въздушно - капковите инфекции /без грип и ОРЗ/ са регистрирани за интервала 21-27 юли: 22 лица с варицела със заболеваемост 5,10 ‰, против 15 лица със заболеваемост 3,48 ‰ от миналата седмица, написа в отчета, научи Varna24.bg .

От лабораторни проучвания няма потвърдени случаи на болни от грип. Броят на записаните чревни инфекции е 33 случая против 34 от миналата седмица.

Броят на записаните остри респираторни болести (ОРЗ) е следният: през интервала 21-27 юли са регистрирани 96 броя ОРЗ със заболеваемост 2,28 ‰, против 102 броя ОРЗ със заболеваемост 2,37 ‰ от миналата седмица.

Съобщени са 31 лица с затруднения от грип и ОРЗ. Регистрирани са 10 лица ухапани от кърлеж, против 26 обявени случая за миналата седмица.

От РЗИ оповестиха още, че с четирикратно премерване в работни дни се следи равнището на естествения радиационен гама-фон. През изтеклия интервал стойностите на гама-фона са естествени и варират сред 0,10 и 0,11 (µSv/ h) микросиверта за час. Отклонения отвън естествените флуктуации на гама-фона не са установени.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР