С двубоя между носителя на трофея Ботев (Пловдив) и Славия

...
С двубоя между носителя на трофея Ботев (Пловдив) и Славия
Коментари Харесай

"Ботев" и "Славия" откриват полуфиналите за Купата на България

С дуела сред носителя на трофея " Ботев " (Пловдив) и " Славия " стартират полуфиналите за Купата на България. Мачът на стадиона в кв. " Коматево " започва в 18.00 часа, а реваншът в София е на 24 април.

Другият полуфинал опълчва ЦСКА и " Левски ". Те ще излязат за първата си среща в сряда от 18.00 часа, а реваншът е на 25 април, като и двете срещи ще се играят на националния стадион " Васил Левски ".

Четирите мача от полуфиналите ще бъдат излъчени директно по " Диема спорт ".

" Славия " е първият първокласен тим, който " Ботев " среща по пътя към отбраната на Купата на България. В първия кръг отборът на Николай Киров победи " Локомотив " (Горна Оряховица) с 3:1, във втория завоюва трагична победа с 4:3 след продължения против " Царско село ", а в четвъртфиналите разгроми " Литекс " с 5:0.

" Славия " стартира шампионата с триумф с 2:0 над " Черноморец " (Балчик), след което отстрани два тима от Първа лига. Във втория кръг столичани победиха " Локомотив " (Пловдив) с 2:1, след което надиграха " Етър " във Велико Търново с 3:1.

" Ботев " и " Славия " изиграха два мача между тях този сезон. Първата намира се игра на стадиона в кв. " Овча купел " и приключи с победа за пловдивчани с 3:2. През ноември двата тима се срещнаха в " Коматево " и не излъчиха победител след тъждество 1:1.

" Славия " не е достигал до финала за Купата на България от 2011 година, когато загуби от ЦСКА с 0:1. Последният от седемте триумфа на белите в този шампионат беше през 1996 година Тогава те завоюваха служебно с 4:0 против " Левски ", откакто при 1:0 в 75-ата минута президентът на сините Томас Лафчис извади тима.

" Ботев " преследва трети край за купата в последните пет години. Миналата година " канарчетата " победиха " Лудогорец " с 2:1 и подвигнаха първия си трофей от 1981 година През 2014 година пловдивчани отстъпиха на разградчани с 0:1 във финала.

Старши треньорът на " Ботев " Николай Киров няма основни проблеми преди финала. Капитанът Лъчезар Балтанов е възобновен и се чака да стартира като титуляр в халфовата линия със Серкан Юсейн.

Жоао Пауло ще води офанзивата на жълто-черните, подкрепян от Тодор Неделев, Густаво Алфонсо и Диого Кампос. Единственият отсъстващ е Димитър Пиргов, който има наказване.

Златомир Загорчич има повече проблеми, като не може да разчита на Момчил Цветанов, Милчо Ангелов, Сашо Александров и Емил Мартинов. Вратарят Георги Петков ще се завърне в групата и ще бъде запаса на титуляра Антонис Стериакис. Бившият нападател на " Ботев " Цветелин Чунчуков евентуално ще води офанзивата на белите.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР