С две години се удължава срокът, през който Агенцията по

...
С две години се удължава срокът, през който Агенцията по
Коментари Харесай

Удължават срока на Агенцията по геодезия, картография и кадастър да оптимизира информационната си система

С две години се удължава срокът, през който Агенцията по геодезия, картография и кадастър ще може да усъвършенства предоставяните електронни административни услуги, оповестяват от пресцентъра на Министерството на районното развиване и благоустройството /МРРБ/.

Това планува план на разпореждане, с което периоди, посочени в преходните и заключителните разпореждания на постановлението за изменение и допълнение на Тарифа 14 за таксите, които се събират в системата на Министерство на регионалното развитие и от регионалните шефове, се удължават.

Проектът е оповестен за публично разискване на интернет страниците на Министерство на регионалното развитие и на Агенцията по геодезия, картография и кадастър, както и в Портала за публични съвещания. Коментари и мнения по него могат да бъдат правени в 14-дневен период.

До края на 2020 година Агенцията по геодезия, картография и кадастър ще би трябвало да направи разбор на нормативната уредба и изложение на работите и бизнес-процесите, да надгради и усъвършенства кадастрално-административната осведомителна система и интегрираната осведомителна система на кадастъра и имотния указател. Освен това хартиените документи, съдържащи се в досиетата на недвижимите парцели, и хартиените документи в деловодния списък на службите по геодезия, картография и кадастър ще бъдат цифровизирани.

Изпълнението на тези действия ще разреши на Агенцията по геодезия, картография и кадастър да надгради осведомителната система и по този начин да усъвършенства качеството на предоставяните на потребителите услуги. Те не са осъществени до момента заради обжалвания на публичната поръчка за избор на реализатор, се показва в известието.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР