С два специализирани автомобила, ескортирани от полицейски служители, три деца

...
С два специализирани автомобила, ескортирани от полицейски служители, три деца
Коментари Харесай

Петима пострадали от катастрофата на АМ ``Тракия`` отпътуваха за Сърбия -

С два профилирани автомобила, ескортирани от полицейски чиновници, три деца и двама възрастни бяха превозени до Република Сърбия. Те са измежду потърпевшите при злополуката на автомагистрала " Тракия ", оповестиха от Министерство на вътрешните работи.

И петимата бяха на лекуване в болничното заведение в Стара Загора.

Малко след 9.00 часа реанимобилите, ескортирани от полиция, потеглиха от Стара Загора към граничния пункт " Калотина ". Със съдействието на Главна дирекция “Гранична полиция ” колите за спешна помощ бяха ескортирани и пропуснати по така наречен свободен кулоар и поети от сръбски медицински екипи.

От Министерство на вътрешните работи напомнят, че след първичните дейности на екипите за преодоляване на обстановката с тежкия пътен случай, вследствие на основаната взаимна организация сред министерствата на вътрешните работи и на опазването на здравето и осъществено взаимоотношение със сръбските управляващи, бе основана организация за превозването на огромна част от пасажерите до сръбската граница.

Още на 16 август от Стара Загора към Калотина потегли конвой на профилираните коли с част от децата – малолетни и малолетни. По свободния кулоар на граничния пункт минаха и 10 автомобила със фамилии, пропуснати да приберат децата си, които не бяха потърпевши от случая.

Превозните средства също бяха ескортирани от полиция. Вчера бяха превозени с хеликоптер и двете най-тежко потърпевши деца, преместени за лекуване и нормализирани в болница „ Пирогов “.

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР