С два изключителни скока (137,5/137 м) Тими Зайц се погрижи

...
С два изключителни скока (137,5/137 м) Тими Зайц се погрижи
Коментари Харесай

Словенецът Тими Зайц е световен шампион в ски-скока на голяма шанца, Владимир Зографски остана 35-и

С два изключителни скока (137,5/137 м) Тими Зайц се погрижи за втория словенски орден в последното самостоятелно съревнование на ски-скачачите на огромна шанца на Cветовното състезание в северните дисциплини в Планица. След бронза в ски-скока в смесените тимове и тогава с присъединяване на Зайц, в самостоятелното съревнование 22-годишният словенец завоюва международната купа.
С втори скок от 137 метра на финала Зайц победи с 10 точки японеца Роюи Кобаяши, който му водеше с 0,7 след първите скокове. Резултатът на Зайц му обезпечи 287.5 точки, следван от Кобаяши с 276.8 точки (135.0; 129.5 метра). Така Кобаяши трябваше да се задоволи със сребърен орден, до момента в който полякът Давид Кубацки взе бронза с 276.2 т. и скокове от 129.0 м и 135.0 м. Топ 6 допълниха Камил Стох (Полша), Маркус Айзенбихлер (Германия) и Щефан Крафт (Австрия).
Зайц още на вчерашната подготовка сподели, че " домашната " шанца в Планица му е много комфортна и отново даде най-хубав резултат. Днес вторият му скок беше ненапълно рисков, само че той имаше шанса да скача предпоследен, когато беше наясно с резултатите на съперниците. И все пак, младокът от Храмш, покрай Целе, даде най-дългия скок в цялото съревнование и по този начин съумя да пребори Кобаяши.
Владимир Зографски не съумя да премине във втория скок и се подреди 35-и в крайното класиране. Той скочи 119.0 м, което му донесе 107.3 т. стартира надпреварата с номер 24 и до един миг имаше теоретични шансове да премине във вторите скокове, само че в последна сметка остана 5-и под чертата на траялите във втората сесия.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР