С думите Никой не е по-голям от Благоевград, новоизбраният кмет

...
С думите Никой не е по-голям от Благоевград, новоизбраният кмет
Коментари Харесай

Методи Байкушев встъпи в длъжност като кмет на Благоевград

С думите " Никой не е по-голям от Благоевград ", новоизбраният кмет Методи Байкушев публично встъпи в служба, съобщи кореспондентът на БГНЕС от града.


Тържествената сесия за основния град на Югозапада се състоя в зала " 22 септември ". На церемонията ръководителят на ОИК-Благоевград Мартин Бусаров прочете решението на комисията за избор на кмет на общината, на кметствата и общински съветници. Всички те се заклеха да служат на жителите на общината.

На новоизбрания кмет от ПП-ДБ бяха връчени удостоверението за кмет на община, както и символичния ключ на града.

„ За мен Благоевград е идея, за това ще дам всичко от себе си! Нужен е нов модел на ръководство, финансовото състояние на общината е доста тежко “, сподели в първото си слово на сесията Методи Байкушев. Той добави, че присъстващите в залата жители и общинските съветници могат да го подлагат на критика обществено без да се опасяват.

„ Няма да давам неизпълними обещания, никой не е по-голям от Благоевград “, безапелационен бе новоизбраният кмет.

Той разгласи целите си пред медиите като сподели, че няма да прави внезапни придвижвания, готви екипа си за ръководство на регионалния град, който ще показа в околните дни.

Чрез скрито поименно гласоподаване общинските съветници избраха с 34 гласа " за " Радослав Тасков като единствена кандидатура за ръководител на Общинския съвет, състоящ се от 41 съветници.

След избор на членове на комисии, в 12.20 часа способи Байкушев влезе в кабинета се на кмет на Благоевград. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР