С ДПС имаме толкова връзка, колкото имат белите мечки с

...
С ДПС имаме толкова връзка, колкото имат белите мечки с
Коментари Харесай

Филип Станев: С ДПС живеем на различни полюси, а и Слави Трифонов не е Ердоган

" С Движение за права и свободи имаме толкоз връзка, колкото имат белите мечки с пингвините - едните живеят на единия полюс, другите - на другия ". Това съобщи в студиото на БТВ Филип Станев по тематиката дали партията на Слави Трифонов е план на Движение за права и свободи.

Станев увери, че Има Такъв Народ ще беседва с другите партии в новия Народното събрание, който се събира на следващия ден, както и че предлагането за нов състав на държавно управление ще бъде направено там. Той призна, че държанието досега на Има Такъв Народ е било медийна тактика, само че е убеден, че тя е проработила добре.

" Ние сме длъжни да извървим пътя на диалози с други партии. Длъжни сме да го създадем поради голямото доверие, което ни дадоха българските жители ", съобщи Станев.

Еднолични решения не може да има в държава-членка на Европейски Съюз, това е неприемливо. Трябва да има освен демократични решения, а и разговор. Филип Станев съобщи и че " България не е Турция и Слави Трифонов не е Ердоган. "

" За първи път от 12 години рухна митът, че Бойко Борисов е бащицата на нацията, че е несломим, което е прелестно. Българските жители към този момент желаят оттук-нататък да получат убеденост, успокоение и сигурност. Длъжни сме да създадем по този начин, че да съставим един кабинет, който да потвърди, че е допустимо да се работи по един метод, друг от този при ръководството на Борисов, Тройната коалиция, царя и Костов ", добави Станев.

Като сътрудници обединенията " Демократична България " и " Изправи се БГ. Ние идваме ". " Гледаме в една посока ", посочи Филип Станев по тематиката за промяната в правораздаването, за която упорстват от Демократична България и съответно Христо Иванов. От Има Такъв Народ настояха, че прокуратурата би трябвало да излезе от правосъдната власт и да премине към изпълнителната.

Прокуратурата би трябвало да работи за страната. Не Иван Гешев е казусът, а методът, по който е структурирано това звено, счита Филип Станев.

Представителят на Има Такъв Народ посочи, че няма да се водят договаряния за постове и персони, с цел да не се стига да проблематичното обратно в годините " делене на баницата ", което най-вече нервира хората.

Относно показаната от Слави Трифонов стратегия на партията при оповестяването на първия проектокабинет той изясни, че това е доста дребна част от програмата им.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР