С домашен конфитюр и захар на бучки френски мафиот храни

...
С домашен конфитюр и захар на бучки френски мафиот храни
Коментари Харесай

Мафиот храни Банев с мед и конфитюр! Варили си и и кафе в килията

С домакински конфитюр и захар на бучки френски мафиот храни в килията арестувания за пране на пари и данъчни закононарушения олигарх Николай Банев, разбра HotArena .

Скандалният приватизатор за над 130 предприятия и брачната половинка му Евгения бяха закопчани на летището в Ница в края на октомври 2018 година по искане на българската прокуратура. Те останаха зад решетките на Лазурния бряг, до момента в който чакаха решението на локалния съд да бъдат екстрадирани в България, което стана факт при започване на декември 2018 година

След ареста в Ница съпрузите са разграничени. Банева е настанена в женско поделение, а на мъжа й се постанова да дели килия с мафиот, родом от остров Корсика, който от 10 години е в пандиза. Самият Банев разказва в пост във фейсбук насилственото си общуване с 40-годишния Жак-Шарп. Благодарение на дългогодишния опит на корсиканеца зад решетките българският милионер получава куп битови екстри зад решетките .

След първичното стъписване от затворническата килия Банев единствено за два дни е светнат от „ сътрудника “ си за „ всички пробиви в системата и за всички благоприятни условия по какъв начин да я прескачаш и да преживяваш по-добре от другите “. Арестуваният Банев е тикнат в тясно помещение, в което цялата хоризонтална и отвесна повърхност е заета от 15 кашона, шест чанти и три чувала, благосъстоятелност на корсиканеца. Затворникът приема задушевно Банев . Освобождава малко място за единствената раница на българина и четири рафтчета, на които новакът подрежда бумагите, бележници, пликове, марки, писалки.

От безбройните кашони корсиканецът измъкна два котлона, три тенджери друг размер и всевъзможни типове кафета, канела, захар на бучки, мед, конфитюри и какво ли още не с цел да подсладяване на затворническия живот “, написа скандалният приватизатор в записките си от килията.

В тях прецизира, че единственият метод на заключените да пият кафе бил да си го подготвят с хладка вода от чешмата. Това стеснение незабавно било спестено на олигарха, тъй като неговият съкилийник бил оборудван даже с кафеварка.

„ Луксът “ продължава 40 дни. Когато е върнат у нас, Банев към този момент не е толкоз удовлетворен. Оплаква се от изискванията в българската килия, само че пък за сметка на това съумява да се уреди с телефон, което е неразрешено в нашите арести. От устройството близо месец разследваният за пране на колосалната сума от 1,3 милиарда лева написа протяжни постове на социално-икономически и политически тематики. Публикува ги до Коледа, когато смарт телефонът му е открит в кутия от естествен сок в килията му. Пак във фейсбук Банев разгласи желанията на брачната половинка си Евгения да се кандидатира за евродепутат на идния избор през май.
Източник: hotarena.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР