С дни на национален траур България и Република Северна Македония

...
С дни на национален траур България и Република Северна Македония
Коментари Харесай

Национален траур в Северна Македония и България за жертвите на тежката автобусна катастрофа

С дни на народен печал България и Република Северна Македония ще отдадат респект към паметта на жертвите на тежката автобусна злополука, лишила живота на над 40 души.   Правителството на Република Северна Македония разгласи тридневен печал, държавните флагове пред постройката на държавното управление са спуснати на половина. Ден на народен печал за жертвите от изгорелия рейс и за деветимата, починали нощес при пожар в старешки дом във варненското село Рояк ще бъде разгласен на следващия ден, 24 ноември в България, заяви вицепремиерът Гълъб Донев.

, който рано тази заран катастрофира на автомагистрала " Струма ", е пътувал с туристическа цел в посока Истанбул - София - Скопие. Разследването на случая ще бъде взето на специфичен контрол от Апелативна прокуратура - София и Върховната касационна прокуратура. Все още се прави оглед на местопроизшествието. Провеждат се и разпити на потърпевшите при тежкия случай. Очаква се телата на да бъдат превозени до София.  

Пострадалите при тежкия случай тази нощ с рейс, пътуващ за Република Северна Македония, са в устойчиво положение и няма заплаха за живота им. Предстои и обработка на раните, може и да се наложат някои оперативни интервенции, изясни пред публицисти шефът на " Пирогов " проф. Иван Поромански.  

Вълна от съпричастност след трагедията на автомагистрала " Струма ". Политици и висши ръководители от нашата страна, Балканите и Европа изричат съжаления за нещастието и съболезнования за жертвите. Повече по тематиката четете. 

Междувременно, Община Благоевград разгласи еднодневен печал за починалите на Автомагистрала " Струма " и деветте жертви в старческия дом в с. Роя. Общината анулира събитията от културния календар, а знамената на административната постройка ще бъдат свалени на половина. 
 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР