С дигиталната лична карта ще може да използваме повечето налични

...
С дигиталната лична карта ще може да използваме повечето налични
Коментари Харесай

Министър Божанов се похвали, че в края на лятото ще можем да се идентифицираме онлайн чрез приложение в телефона

С цифровата персонална карта ще може да използваме множеството налични електронни услуги, сподели министърът на електронното ръководство
От Министерството на електронното ръководство са задействали процедурата по основаването на мобилно приложение за електронна идентификация. Идеята за цифровата персонална карта е да я носим в мобилните си телефони.

Министърът на електронното ръководство Божидар Божанов разгласи новината пред Bulgaria On AIR и не пропусна да се похвали в профила си във Facebook с нововъведението, която ведомството създава:

„ Какво ще можем да вършим към края на лятото? В мобилните ни телефони ще имаме приложение, с което ще можем да се идентифицираме онлайн и да използваме множеството налични електронни услуги, както и бъдещи такива.

С един клик се идентифицираме, системата попълня всички наши данни, които са налични и могат да бъдат извлечени от регистрите. Максимално комфортно, само че в това време оптимално несъмнено с подобаваща криптография.

Когато отворим уеб страницата на дадена институция ще можем или със сканиране на QR код или с нотификация на телефона да одобрим вход във въпросната система. След това като попълним заявление за дадена услуга да можем да го подпишем още веднъж със същия развой.

Държим на това процесът да бъде транспарантен. След идните процеси и разисквания се надяваме до края на лятото приложението да бъде оповестено и към този момент да може да се употребява.

Благодарение на приложението всеки един от нас ще може да употребява услуги на Национална агенция за приходите и Национален осигурителен институт, редица услуги към общини, към Агенция обществено подкрепяне, услуги на Министерство на вътрешните работи, Агенция по вписванията и други “.
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР