С демонстрация на добросъседските отношения, унгарския премиер Виктор Орбан се

...
С демонстрация на добросъседските отношения, унгарския премиер Виктор Орбан се
Коментари Харесай

Орбан удари рамо на Бабиш за предизборната кампания в Чехия

С проява на добросъседските връзки, унгарския министър председател Виктор Орбан се включи в предизборната акция в Чехия в поддръжка на министър-председателя Андрей Бабиш. Парламентарните избори в Чехия са планувани за 8 и 9 октомври. Проучванията на публичното мнение сочат преднина на партията на Бабиш.

Двамата министър председатели се поддържат взаимно в разногласия с Европейски Съюз. Андрей Бабиш се похвали по какъв начин след миграционната рецесия в Европа през 2015 година той и Орбан са блокирали проекта на Евросъюза за разпределение посредством квоти на търсещите леговище в целия блок. По-рано тази седмица Чехия се съгласи да изпрати 50 чиновници на правоохранителните органи, които да спомагат за защита на унгарската граница със Сърбия.

Орбан от своя страна още веднъж упрекна Брюксел, че блокира средствата за страната му от проекта за възобновяване от пандемията поради разногласието към закона за ограничение правата на ЛГБТ-общността. Чехия не се причисли към останалите съвсем всички страни-членки на Евросъюза, които стачкуваха с писмо до държавното управление в Будапеща против противоречивото унгарско законодателство.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР