С демонстрация на дейности при пожар, пътно-транспортно произшествие и спасяване

...
С демонстрация на дейности при пожар, пътно-транспортно произшествие и спасяване
Коментари Харесай

Огнеборец от Монтана получи почетен знак на МВР

С проява на действия при пожар, пътно-транспортно произшествие и избавяне на хора при наводняване огнеборците от Монтана означиха Седмицата на пожарната сигурност, научи организация BulNews.
След учението шефът на ОД ПБЗН комисар Венцислав Райков връчи премиите на 24-ма чиновници, отличени за значителен принос при осъществяване на служебните отговорности.
Най-високото отличие тази година е присъдено на гл. инсп. Иван Захариев, шеф бранш „ Пожарогасене и избавителна дейност” в районен съд ПБЗН Монтана. Той получи почетен знак на Министерство на вътрешните работи трета степен от министъра на вътрешните работи. Инспектор Захариев работи в пожарната към този момент 20 години.
„ Професията ни е хубава, стига човек да има предпочитание за работа и да не се притеснява”, сподели той.
В дългата му професионална биография най-сериозното тестване и бил пожарът в Чипровския балкан предишното лято. Тогава пожарникари от България и Сърбия се бориха с огъня в планината шест дни.
От няколко месеца пожарните служби в района са включени интензивно в обезпечаване на лечебни заведения и общини с превозването на дезинфектанти, храни и други.
В района от началото на тази година няма огромни пожари в горски територии и селскостопански насаждения. Почти колкото предходната година са битовите произшествия с огън. Трима са починалите през 2020 година при пожари в област Монтана.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР