С декларации на ПП-ДБ и Възраждане“ започна днешното пленарно заседание.Във

...
С декларации на ПП-ДБ и Възраждане“ започна днешното пленарно заседание.Във
Коментари Харесай

С декларации на ПП-ДБ и „Възраждане“ започна днешното пленарно заседание

С заявления на ПП-ДБ и „ Възраждане “ стартира днешното пленарно съвещание.


Във връзка с освобождението на основния прокурор и стъпките за промяна на правосъдната властта от името на „ Продължаваме промяната-демократична България “ Христо Иванов уточни, че смяната нямаше да бъде допустима без ролята на публичното мнение и гражданското общество в България, което е декларирало, че  няма да търпи „ безотчетна, арогантна власт " и българските политици са разбрали това “. Като последваща стъпка в промяната Иванов уточни промени в Конституцията.

 

От „ Възраждане “ приказваха за свободата на словото.

 

Днес се чака седем министри да дават отговор на депутатски въпроси за първи път от поемането на поста.

 

В парламентарния надзор се планува да вземат участие министри с ресори: районно развиване, правораздаване, обучение, опазване на здравето, земеделие, енергетика и младежта и спорта. Здравният министър Христо Хинков ще осведоми депутатите по какъв начин се реализира контрола за продажба на божествен газ за малолетни, а просветният министър Галин Цоков ще дава отговор на въпрос, обвързван с ниските резултати от наложителната матура по български език и литература.

Народното събрание ще продължи с окончателното разискване на измененията в закона за държавните запаси и военновременни ресурси, с които се планува закриване на Държавното дружество „ Държавна петролна компания “. Днес ще се организира и първият постоянен парламентарен надзор на министри от новоизбраното постоянно държавно управление.

Мотивите в законопроекта, импортиран от последното служебно държавно управление, за разпродажба на Държавната петролна компания, са свързани с направени разбори, които сочат, че съществуването на държавното дружество е изцяло голословно и присъединяване му на свободния пазар на горивата не постанова интервенция на страната. ПП-ДБ и Българска социалистическа партия се афишират в поддръжка на законопроекта, като считат, че е нецелесъобразно да се вменява на страната роля да открива и ръководи държавни бензиностанции.

От ГЕРБ обаче се опълчват с аргумента, че Държавната петролна компания е основана по време на кабинета „ Борисов 3 “, с цел да се разбие съветският монопол и да се въздейства върху цената на горивата в интерес на българските жители, само че не е съумяла да проработи поради промяната на властта, напомня БНР.

Депутатите ще обсъдят на първо четене и измененията в Кодекса за обществено обезпечаване, импортирани от Българска социалистическа партия, които плануват компенсацията за развъждане на дете до двегодишна възраст да е обвързано с размера на минималната работна заплата.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР