С дълбока скръб семейството на Игнат „Иги“ Канев обяви неговата

...
С дълбока скръб семейството на Игнат „Иги“ Канев обяви неговата
Коментари Харесай

Близките на починалия милиардер Игнат Кънев с трогателно разкритие за живота му

С дълбока тъга фамилията на Игнат „ Иги “ Канев разгласи неговата кончина на 12 юли, на 93-годишна възраст

Роденият в България водач в областта на строителството на недвижими парцели, чийто филантропски и цивилен принос му завоюваха най-високите оценки на страната му, издъхна неподвижен от възрастта си в дома си, заобиколен от най-близките си.

Той ще липсва доста на брачната половинка си Димитрина (Диди), най-хубав другар, която бе любовта на живота му, на децата му - Ана-Мария (Майкъл) и Кристина (Жан), както и на внучките - Игнатия и Емануел, на щерка му Хайди, на техните деца Джесика (Марко) и Катарина, както и на тримата му правнуци. Опечалени са и брат му Симеон, дружно с доста племенници, всички те живеещи в България.

Житейската история на Иги е изключителна, само че всъщност това е една присъща история за триумф на канадски преселник. Роден през 1926 година в земеделското село Горно Абланово в Североизточна България, като междинния наследник от общо седем деца, той е изпратен в Австрия на 14 години, с цел да работи в градина за зеленчуковия пазар и с цел да устоя фамилията си по време на Втората международна война, когато България е политически съюзена с Германия.

През тези 10 години в Австрия (тогава Германия), макар че устоя фамилията си, той съумява да стартира собствен личен бизнес в региона на пазарното градинарство.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР