С дълбока скръб съобщаваме за смъртта на Лорънс Фосет, 58-годишен

...
С дълбока скръб съобщаваме за смъртта на Лорънс Фосет, 58-годишен
Коментари Харесай

И вторият пациент с трансплантирано сърце от ГМО прасе почина 6 седмици след операцията


" С дълбока тъга оповестяваме за гибелта на Лорънс Фосет, 58-годишен пациент с неизлечимо сърдечно заболяване, който претърпя втората в света трансплантация на сърце от генетично модифицирано прасе. Той претърпя интервенцията на 20 септември и живя съвсем шест седмици по-късно ", се споделя в известието на центъра.

Пациентът в терминален етап на сърдечна непълнота е постъпил в медицинския център на 14 септември. Според лекарите обичайните способи за трансплантация не са били подобаващи за неговия случай. На 15 септември е издадено позволение за интервенция, добавя Българска телеграфна агенция.

Според лекарите от университета в първия месец след трансплантацията сърцето е функционирало извънредно добре. Пациентът е почнал курс по физиотерапия и се е опитал да върви още веднъж. През последните дни са се появили признаци на отменяне на сърцето, което в последна сметка е довело до летален излаз.

Свинското сърце, предоставено от основаната в Блексбърг, Вирджиния, компания " Ревивикор ", има 10 генетични модификации - изключени са някои свински гени и са добавени някои човешки, с цел да се направи по-приемливо за човешката имунна система. 

Ксенотрансплантациите - трансплантации на скотски органи на хора, дълго време са възпрепятствани поради имунната система на индивида, която отхвърля животинската тъкан.

Миналата година същият екип от Мериленд извърши първата в света трансплантация на генетично модифицирано свинско сърце на различен обречен на смърт мъж - Дейвид Бенет, който оцеля единствено два месеца.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР